Kanada'dan dev kripto paraları hariç diğer yatırımlara kısıtlama

Kanada'nın dev kripto para regülasyonlarına göre yatırımcıların Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC) ve Bitcoin Cash (BCH) dışındaki kripto paralara yıllık kripto paralara 30 bin dolardan fazla yatırım yapılması engellendi.

Kanada'dan dev kripto paraları hariç diğer yatırımlara kısıtlama

Geçtiğimiz seneden bu yana kripto paralar alanındaki yatırımları ile gündeme gelen Kanada, bu beklenmedik kararla bir yenisini ekledi. Kripto para regülasyonları çerçevesinde sunulan yeni kurulan yeni kurallara göre yatırımcılar belirlenen kripto para birilerine, yılda 30 bin dolarlık limitin her sene başında sıfırlanacağını ve yatırımcılar için yeni limitin açılacağı belirtildi.

Kanada'dan dev kripto paraları hariç diğer yatırımlara kısıtlama - Resim : 1

Birtakım kriptolar yatırım limitinden muaf tutulacak

Kripto marketin en eskilerinden bazıları olan Bitcoin, Ethereum, Litecoin ve Bitcoin Cash'in yıllık bazda gelen bu yatırım limitinden muaf tutulacağı belirtildi. Bunlar harici diğer kripto paralara ise 30 dolarlık senelik yatırım limiti getirildi. Üstelik bu limit sadece kripto para birikimleriyle kalmadı ve Kanada sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerde kısıtlamalar kapsamına dahil edildi.

Ontorio, Yukon, New Brunswick gibi kayda değer oranlarda nüfusun yaşadığı toplamda 9 farklı bölge bölge kısıtlamalar dahilindeyken, Alberta, Quebec, Manitoba gibi bölgelere ise hiçbir kısıtlama uygulanmayacak

Neredeyse 30 bin dolarlık limit söz konusu olsa dahi, yatırımcılar alım satım yaparak portföylerinde farklılık yapabilecekler. Örnek olarak 30 bin dolarlık X coin almış bir kullanıcı bu yatırımın 5 bin dolarlık kısmını satıp, yerine 5 bin dolarlık Y coin alma fırsatına sahip olacak.

SUSD KC Amerikan Doları Türk Lirası
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 32.36
Satış 32.38
Değişim -0.0899%
Son Değer 32.38
En yüksek 32.41
En düşük 32.32
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler