Yeni yatırım aracı oldu! Motosiklet fiyatları aldı başını gidiyor!

Türkiye genelinde araç almak oldukça zor olduğundan dolayı insanlar alternatif yol olarak motosikletleri düşünmeye başladı. Fakat motosiklet fiyatları da aldı başını gidiyor.

Yeni yatırım aracı oldu! Motosiklet fiyatları aldı başını gidiyor!

Türkiye genelinde giderek artan akaryakıt fiyatları sebebiyle araç fiyatları da alıp başını gidiyor. Araç alamayan kişiler motosiklet almaya yönelince motosiklet fiyatları da aldı başını gidiyor. Özellikle üst segmentte yer alan motosikletler yeni yatırım aracı olarak karşımıza çıktı. Hal böyle olunca da motosikler talebi giderek artış göstermeye başladı. Koronavirüs döneminde fiyatı en çok artan ürünlerden biri de motosiklet oldu. Araç fiyatlarında yaşanan yükseliş ve akaryakıt fiyatlarında yaşanan artış sebebiyle insanlar alternatif olarak motosiklete yöneldi. Hal böyle olunca da motosiklet fiyatları arttı.

Avrupa genelinde yaşanan enerji ve çip krizi sebebiyle otomobil fiyatları alıp başını giderken artış gösteren fiyatlar arasına motosiklet fiyatları da girdi. Özellikle koronavirüs döneminde yaşanan çip krizi motosiklet arzını da kısıtlayan sebepler arasında olmaktadır. Fiyatlar da yükseldiğinden dolayı insanlar yeni yatırım aracı olarak motosikleti tercih etmeye başladı.

İkinci el motosiklet fiyatları aldı başını gidiyor!

Gerek sıfır gerek ikinci el araç fiyatlarının yükselmesi sebebiyle insanlar motosiklet almaya yöneldi. Rağbet fazla olduğundan dolayı motosiklet fiyatları da aldı başını gidiyor. Konuyla ilgili MOTED Genel Koordinatörü Remzi Öztürk tarafından açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada:

“Markalar talebin yüzde 20’sini bile karşılamakta zorlanıyor. Tedarik sorunu devam ediyor. Gelen araç hemen satılıyor. Pandemiyle birlikte toplu taşıma kullanmak istemeyen çok sayıda tüketici motosiklet alımına yönelmişti. Buradaki talep devam ediyor. Akaryakıt fiyatlarındaki artış da motosiklet satışlarına yansıdı. Çünkü motosiklet 100 km’de 2-3 litre yakarken, otomobil 7-10 litre arasında yakıyor. Motosikletin bakım ve sigorta masrafları da daha az. Motosiklet yatırım aracı olarak öne çıkıyor. Üç adet birden alan tüketici olduğunu görüyoruz” denildi. 

Motosiklet

Motosiklet satışları artıyor!

Her ne kadar fiyatlar yükselse de motosiklet satışları geçen yılın aynı dönemine göre artış gösterdi. Geçen yıla göre %14 oranında artış göstererek yaklaşık olarak 49 bin adet olan motosiklet satışı yıllık bazda da %25 oranında artış gösterdi. Yıl sonuna kadar da motosiklet satışlarında en az %20 oranında artış yaşanması beklenmektedir.