Sosyal yardım alanlar müjde! 600 TL’den 1250 TL’ye yükseltildi

Devlet tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara sosyal yardım verilmeye devam ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından bugün destek ödemelerinin yükseldiği açıklandı.

Sosyal yardım alanlar müjde! 600 TL’den 1250 TL’ye yükseltildi

Maddi yönden zorluk çeken vatandaşlara devlet tarafından sosyal yardım verilmeye devam ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen Aile Destek Programı kapsamında ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek ödemesi yapılmaya devam ediliyor. İhtiyaç sahibi vatandaşların hesabına yatırılan ödemelerle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Daha önce 400 TL ile 600 TL arasında verilen sosyal yardım ödemeleri bakan tarafından açıklanan bilgilere göre 850 TL ile 1250 TL arasında verileceği duyuruldu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından müjde verildi. Derya Yanık tarafından:

“Bu doğrultuda 450-600 lira olan destek tutarımızı 850-1.250 liraya yükseltiyoruz. Çocuk Destek Bileşeni kapsamında hanelerde bulunan çocuk sayısına göre hanelere aylık 350 lira ile 650 lira aralığında destek vereceğiz. Bu kapsamda 1-2 çocuklu hanelere 350 lira, 3 çocuklu hanelere 450 lira, 4 çocuklu hanelere 550 lira, 5 ve daha fazla çocuklu hanelere 650 lira ilave destek sağlayacağız. Yeni tutarlar da kasım ayı ödemelerine yansıtılacaktır” denildi.

1250 TL alma şartları nelerdir?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen Aile Destek programı kapsamından faydalanmak için ihtiyaç sahibi olmanız şarttır. İhtiyaç sahibi olan vatandaşlara 1250 TL ödeme yapılmaktadır. Bu ödemeden faydalanmak için:

  • Türk vatandaşı olmak,
  • Mavi kart sahibi olmamak,
  • 18 yaşını geçmiş olmak,
  • Ev içerisinde memur, kamu işçisi, memur olarak çalışmamak gerekir.

1250 TL alma şartları

Mevcut bütçeyi genişletiyoruz!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından verilen ödemelerle ilgili açıklama geldi. Derya Yanık tarafından:

“Küresel ekonomik dalgalanmalardan ihtiyaç sahibi ailelerimizi koruyabilmek için desteklerimizi sunmaya devam ediyoruz. Türkiye Aile Destek Programıyla büyüyen ve gelişen Türkiye’mizin refahını vatandaşlarımızla paylaşmaya devam ediyoruz. Programımızdan daha fazla vatandaşımızın istifade etmesi için mevcut bütçemiz 15 milyar liraya 25 milyar lira ilave ederek programımızı genişletiyoruz” denildi.

Paralar yatırıldı mı?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen 1250 TL destekten faydalanmak isteyen kişiler e-devlet üzerinden başvurularını yapabilirler. Başvuru yapan kişilerin başvuruları değerlendirildikten sonra olumlu veya olumsuz olarak sizlere yansıtılacaktır. Henüz 1250 TL sosyal yardım ödemeleri hesaplara yatırılmadı. Yatırıldığı takdirde siz değerli okurlarımızla paylaşmaya devam edeceğiz.