Markete gidenler şaşkına döndü: 57 TL iken 90 TL oldu!

Her geçen gün artış gösteren enflasyon sebebiyle hemen her ürünün fiyatı da zamlanmaktadır. Gelen zamlar sebebiyle de vatandaş isyan etmektedir. Bir ürünün fiyatı 57 TL iken 90 TL oldu!

Markete gidenler şaşkına döndü: 57 TL iken 90 TL oldu!

Son zamanlarda süt ve süt ürünlerine gelen zamların ardı arkası kesilmiyor. Bir zam da tereyağına geldi. Geçen haftalarda markete giden vatandaşlar tereyağını 57 TL’den alırken bu hafta gittiğinde 90 TL’den aldı. Bu durum da vatandaşı şaşkına çevirdi. Türkiye genelinde yaşanan enflasyon sebebiyle gıda fiyatları alıp başını gidiyor. Zamlardan nasibini süt ve süt ürünleri alırken bir nasibini alan da tereyağı oldu. Tereyağı fiyatı çok zamlandı.

57 TL’den 90 TL’ye çıktı!

Tereyağı fiyatı

Tereyağı fiyatları hemen herkes tarafından merak edilmeye başlandı. Süt ve süt ürünlerine, ekmek, meyve ve sebze fiyatlarına zam gelmesinin ardından tereyağı fiyatlarına da zam geldi. Geçen haftalarda yarım kilosu 57 TL olan tereyağı fiyatı 90 TL’ye yükseldi. Bu fiyat etiketini gören kişiler de büyük şaşkınlık yaşadı.

Hemen her üründe olduğu gibi bu üründe de kalite, fiyatları oldukça etkilemektedir. Yani tereyağı fiyatlarının kaliteden kaliteye değiştiğini hemen herkes biliyor. Geçen hafta içerisinde kaliteli bir köy tereyağını 130 TL gibi bir fiyattan alınırken, şimdilerde kaliteli köy tereyağının fiyatının da arttığı gözlemlenmektedir. Tereyağı fiyatlarının bu denli yükselmesinin bir diğer sebebi de şüphesiz havaların soğumasıdır. Havalar soğuduğundan dolayı tercih edilen tereyağı, şimdiden zamlanmaya başladı. İlerleyen günlerde yeniden zam gelmesi düşünülüyor.