Yeni Başlayanlar İçin Kripto Para!

Yeni Başlayanlar İçin Kripto Para!

Yeni Başlayanlar İçin Kripto Para!

Kripto para ticareti hem yüksek riskli hem de ödüllü bir aktivitedir. Her konuda olduğu gibi, kripto ticaretinde de yüksek kazanç garantisi yoktur bu nedenle, aksini iddia edenlere itibar etmemelisiniz. Kripto ticareti birçok insan için kazançlı bir yol olsa da, bunun herkes için geçerli olduğunu söyleyemeyiz.

Kripto para ticareti

Yüksek oynaklık, pump and dump (şişir ve boşalt) işlemleri, Ponzi düzeni, çıkış dolandırıcılıkları, gölgeli borsalar ve sınırlı yasal gözetimler, karlı kripto ticaretini özellikle boğa piyasalarında, sadece yüksek kazançlar elde edebilen deneyimli tradelara özel kılar.

Deneyimli olanlar, ayı piyasasında fiyatlar Venezuela Bolivarı’nın değeri kadar hızlı düştüğü zamanlarda bile kar elde etmeyi başarabiliyorlar.

Teknik Analiz

Kripto para ticareti yapmak istiyorsanız, en azından teknik analiz ile ilgili birkaç temel bilgiye sahip olmalısınız. Grafiklere bakmak ve anahtar fiyat seviyelerini belirlemek ilk başta aptalca görünse de, başlangıçta yapabileceğiniz en iyi şeydir. Forex ve Menkul Kıymet Borsalarında deneyimliyseniz, neden bahsettiğimizi anlayabilirsiniz. Kripto piyasasında fiyatlar daha oynak, piyasa hareketleri daha hızlı ve piyasa fiyat manipülasyonuna daha eğilimlidir. Bu nedenle, diğer pazarlardan edinebileceğiniz deneyimlerinizi ve uygun risk yönetimi stratejilerini kriptoya uygulayabilmelisiniz.

Kazanmak için nasıl bir yol izlenmeli?

Strateji 1: Hodl

Hodl, piyasaya yeni girenler için temel bir kripto ticaret stratejisidir. Çok fazla deneyim ve beceri gerektirmediği için, hemen hemen herkes bunu yapabilir. İsmi yanlış yazılmış gibi gelebilir ama hayır. Bir kripto forumunda alkollüyken ''hold'' yerine ''hodl'' diyen bir kullanıcının bu hatası kripto alemi tarafından komik bulunuyor ve simgesel bir harekete dönüşüyor.
Kıscası doğru zamanda alıp beklemek stratejilerden biridir.

Strateji 2: Swing trading.(Salıncak ticareti)


Burada, grafikler ve teknik analizler devreye giriyor. Swing trading stratejisinde başarılı olmak için, en azından teknik analizin temellerine hakim olmanız gerekiyor. Bu, piyasaları izlemenizi ve fiyat hareketlerini öngörebilmenizi sağlayacaktır. Fiyatlardaki dalgalanmaları izleyip kısa vadeli al sat yaparak paranıza değer kazandırmak ya da elinizdeki kriptolarınızın sayısını arttırmak için kullanılabilir.

Strateji 3: Daytrading

Daytraderlar, geçimini kripto para ticareti ile sağlayan ve zamanının büyük bir kısmını bu işe ayıran insanlardır. Bu insanlar alım satım işlemleri yapıyor, marj ticareti yapıyor ya da uygun fiyat hareketlerini yakalamyı umarak her gün farklı alım satım işlemleri yapıyorlar. Harika ödüller elde edilebilir fakat, temel analizler hakkında bilgisi olmayan ya da pazarda deneyimi olmayan biriyseniz bu zordur. Ayrıca, karlı bir daytrader olmanız aylar hatta yıllar alabilir.

Etiketler