Yellen'dan iklim değişikliğiyle mücadele çağrısı

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, çok uluslu bankalara iklim değişikliğiyle mücadele için daha fazla sermayeyi harekete geçirme çağrısında bulundu.

Yellen'dan iklim değişikliğiyle mücadele çağrısı

ABD Hazine Bakanlığından yapılan açıklamada, Yellen'ın iklim finansmanını görüşmek için kalkınma bakanlarının başkanları ve özel sektör temsilcileriyle bir araya geldiğini açıklandı.

Bu toplantıya ABD Başkanı Joe Biden'ın İklim Özel Temsilcisi John Kerry'nin yanında Afrika Kalkınma Bankası, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, Asya Kalkınma Bankası, Amerikalılar Arası Kalkınma Bankası ve Dünya Bankası temsilcilerinin katıldığı aktarılan açıklamada, kalkınma bankalarının daha fazla özel sektör finansmanını harekete geçirmesinin yollarının görüşüldüğü belirtildi.

Açıklamada, Yellen'ın ilkim değişikliğine ilişkin özel sermaye seferberliğini en üst düzeye çıkarmak için adı geçen bankaların teşviklerini, yapılarını ve uygulamalarını değerlendirme çağrısında bulunduğu bildirildi.

Bakanlığın açıklamasında, Yellen'ın kalkınma bankalarını özellikle özel sektör operasyonlarıyla iklim uyumuna daha fazla odaklanmaları ve gelişmekte olan ülkeleri emisyon azaltma tedbirlerini uygulamalarıyla kritik ekosistemleri koruma konusunda desteklemek için teşvik ettiği aktarıldı.

Etiketler