Yellen: Biden'in paketi 2 trilyon dolar gelir yaratacak

ABD Hazine Bakanı Yellen'a göre, Biden'in sosyal politika ve iklim değişikliği paketi 2 trilyon dolar gelir yaratacak.

Yellen: Biden'in paketi 2 trilyon dolar gelir yaratacak

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Başkan Joe Biden'ın ortaya koyduğu, 'Yeniden, daha iyi inşa et (Build Back Better)' sosyal politika ve iklim değişikliği paketinin öngörüldüğü yatırımlar ve gelir yaratıcı maddelerinin 2 trilyon dolardan fazla kaynak oluşturacağını açıkladı.

Yellen, oluşturulacak bu kaynağın paket ile harcanması beklenen 1,75 trilyon doları 10 yıllık dönemde karşılayacağını ve uzun vadede açıkları azaltacağını belirtti.

Yellen'ın açıklaması, Demokratlar ve Cumhuriyetçilerden eşit sayıda üye ile oluşturulan ABD Vergilendirme Ortak Komitesi tarafından, ''Yeniden, daha iyi inşa et.'' paketi için ortaya konulan 10 yıllık dönemde 1,48 trilyon dolar vergi geliri yaratabileceği öngörüsünün ardından geldi.

Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi ile Kaynaklar Komitesi Başkanı Richard Neal da vergilendirme Ortak Komitesinin yaptığı tahminlerde, tasarının IRSB'nin vergi toplamasını güçlendirmeyi hedefleyen maddelerini ve yaşlılar için sağlık hizmetleri programı kapsamında ilaç maliyetlerinin düşürülmesini dikkate almadığını savundular.

Moody's tarafından yapılan değerlendirmede, tasarının kendisini tamamıyla ödeyeceği ve istihdam yaratacağı belirtildi.

Etiketler