Yellen: Biden'in bütçe teklifi borcu yükseltecek

Yellen yaptığı açıklamada, Biden'in bütçe teklifinin borcu yükselteceğini ancak enflasyonist baskıya katkı yapmayacağını söyledi.

Yellen: Biden'in bütçe teklifi borcu yükseltecek

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, yaptığı açıklamada, Biden'in 2022 mali yılı için hazırlamış olduğu bütçe planının, ABD'nin borcunu yıllık GSYH'nin üzerine çıkaracağını, fakat borçlardaki bu yükselişin enflasyonist baskılara katkı yapmayacağını savundu.

Temsilciler Meclisi Tahsisatlar Komitesi'nde konuşan Yellen, enflasyonu yakından takip ettiklerini ve ekonomideki atıl kapasitenin harcamalardaki artışı absorbe edebileceğini düşündüklerini bildirdi.

Yellen, Başkan Biden'in bugün kamuoyu ile paylaşacağı 2022 mali yılı bütçe talebinin gelecek 10 yılda ABD'nin federal borcunun GSYH'ye oranını yüzde 100'ün üzerine yükselteceğini vurguladı ve bunun enflasyonist etkilerini çok önemsemediğini belirten ifadeler kullandı.

Faiz oranlarının oldukça düşük seviyede olduğuna işaret eden Yellen ayrıca şu değerlendirmeyi de yaptı: 

Salgına yönelik harcamalar nedeniyle borcumuzun gayrisafi yurt içi hasılaya (GSYH) oranında artış oldu. Faiz oranları olağanüstü seviyede düşük. Toparlanmadan sonra bile çoğu ekonomist bunun devam edeceğine inanıyor.
Etiketler