Yellen konuştu; altın direnci yine kıramadı!

Altın Yellen'in enflasyon etkisi geçici olacak konuşmasının hemen ardından 1900 ons/ dolar seviyesini geçemedi!

Yellen konuştu; altın direnci yine kıramadı!

Spot altın 1900 dolar/ons direncine temas etti ama üstünde mum kapatamadan tekrar direnç altı ve endeks üstü getiri şansını tekrar yitirdi.

Uluslararası piyasalarda spot altın fiyatı, ABD Hazine tahvil  getirilerinin ve ABD Doları'nın hafif bir toparlanma yaşamasının sayesinde.

Geçtiğimiz gün 1900 ons / dolar seviyesine teması olan altın 1900 üstünde tutunamadı ve yüzde 0.20'lik değer kaybı ile 1892 seviyelerine geri çekildi. Altın'da düşüşün sebebi ise Yellen'in dün yaptığı enflasyon geçici açıklamaları ve daha sonra gelen ABD işsizlik başvurularının azalması. 

Altın / TL Ne Durumda?

Gram altın, doların izinde ve yükselişine devma ediyor. Her ne kadar dünyada Ons / Dolar düşüş yaşasa bile Türkiye Ekonomisi piyasa ile negatif ayrılıyor ve altının değeri Türkiye'de yükseliyor. Gerekçe olarak doların sert yukarı yönlü hareketi olarak algılandı.

Gram altın haberin yapıldığı 10:30 saatinde 521 TL fiyattan alıcılarını buluyor. Gram altının daha önce belirttiğimiz 531 hedefli bayrağa ulaşabilmesi için önünde sadece 1 direnç kaldı o da 527 TL bölgesinde bulunuyor.

Altın / TL'de destek ve dirençler ise şu şekilde:

Destekler 502 - 494 - 475
Dirençler 527 - 531  539

Yellen konuştu; altın direnci yine kıramadı! - Resim : 1

BirBorsa / Cem Arslan

Yasal Uyarı
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir 

Etiketler