Bugün piyasalar hangi verileri takip edecek? - 28 Mayıs 2021

Veri gündeminin yoğun olduğu günde piyasalar S&P Raporu ve veri akışını izleyecek.

Bugün piyasalar hangi verileri takip edecek? - 28 Mayıs 2021

Hafta biterken yurt içinde veri gündemi oldukça yoğun görünüyor. Ayrıca Standard and Poors'un (S&P) olası Türkiye raporu beklenecek.

Günün önemli satır başları:

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman, ülkesinin Açık Semalar Anlaşması’na geri dönmeyeceğini Rusya’ya bildirdi.

New York Times'ın haberine göre mevcut ve eski Ukrayna hükümet yetkililerinin ABD'de 2020 yılının kasım ayında yapılan başkanlık seçimine kanunsuz müdahaleleri olup olmadığı federal savcılar tarafından soruşturuluyor.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Başkan Joe Biden'in 2022 mali yılı için bütçe planının ABD'nin borcunu yıllık GSYH'nin üzerine çıkaracağını, fakat borçlardaki bu yükselişin enflasyonist baskılara katkı yapmayacağını savundu.

Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan, iş gücü piyasasının halihazırda pek çok kişinin beklentisinin aksine daha sıkı olduğunu belirterek Fed'in ekonomiye sağladığı desteği azaltması çağrısını yineledi.

ABD'de Senato, Çin ile teknoloji alanında ABD'nin rekabet gücünü artırmak amacıyla hazırlanan yasama paketinin nihai oya sunulmasının ilk adımını attı.

Kansas City Fed, her yıl ev sahipliği yaptığı ve merkez bankacıları bir araya getiren Jackson Hole sempozyumunu bu yıl "yüz yüze" gerçekleştireceğini bildirdi. Sempozyum, koronavirüs salgını sebebiyle geçen yıl çevrim içi olarak gerçekleştirilmişti.

Yurt içinde öne çıkan veriler:

10.00 - TÜİK Ekonomik Güven Endeksi verilerini paylaşacak. Endeks nisan ayında yüzde 5,1 oranında gerileyerek 93,9 seviyesine düşmüştü.

10.00 - TÜİK aynı zamanda dış ticaret ve Hizmet Üretici Fiyat Endeksini açıklarken, TCMB uluslararası rezervler verilerini yayımlayacak.

Standard and Poors (S&P), Türkiye ile ilgili bu yılın ikinci raporunu açıklayabilir. S&P'nin takviminde Türkiye için rapor açıklama tarihi 28 Mayıs olarak görülüyor. Ancak S&P, takvimde yer alan tarihlerde bir rapor açıklamayıp, pas geçebiliyor. S&P'nin Türkiye için kredi notu "Durağan" görünüm ile "B+" seviyesinde bulunuyor.

Yurt dışı gündem maddeleri:

12.00 - Avrupa'da Euro Bölgesi Ekonomik Görünüm Endeksi günün en önemli verisi olacak. Bölgede Ekonomik Görünüm Endeksinin 110,3 puandan 112,8 puana çıkması öngörülüyor.

ABD'de;

15.30 - kişisel gelirler ve tüketim, öncü mal ticaret dengesi,

17.00 - Michigan Tüketici Güven Endeksi,

20.00 - Baker Hughes sondaj kule sayısı verileri izlenecek.

Etiketler