Yasak sonrasında beyaz et fiyatı düşüşe geçti

Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri Birliği Başkanı olan Abdullah Koç, beyaz etin toplam fiyatlarının düştüğünü dile getirerek; “Fiyatlar resmen tepetaklak aşağı yönde hareket ediyor. Yüzdelik 60 ila 70 arasında düşüş yaşanıyor.” sözlerini dile getirdi.

Yasak sonrasında beyaz et fiyatı düşüşe geçti

Kurban bayramı sonrasında düşüşe geçmeye başlayan beyaz et sektörünü bu defa da piknik yasakları vurdu. Yangın tehlikesi nedeni ile orman alanlarında 31 Ağustos tarihine kadar piknik ve kamp yasağı getirilmesi ile birlikte, beyaz ette fiyatlar yüzdelik olarak 70 oranında gerileyerek; adeta dip fiyatları gördüm. İndirim marketleri kapısında tüm pilicin kilogram fiyatının 29 TL’ye kadar gerilemesi, maliyetleri karşılamak da zorlanan üreticinin zor durumunu açığa çıkardı. Koç yükselişe geçen maliyetleri dile getirerek; “Üretici korunmalı!” sözlerine konuşmasına ekledi.


Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri Birliği Başkanı Abdullah Koç isyan etti!

Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri Birliği Başkanı olan Abdullah Koç, fiyat düşüşlerinde iki farklı faktörün etkili olduğunu dile getirerek; “Kurban bayramı doğrultusunda kırmızı et ile beraber fiyatlar düşeşe doğru hareket etmeye başlamıştı. Devletin ormanlık alanlarda piknik ve kamp yasağı getirmesi ile birlikte arz - talep dengesi de tamamen bozulmuş oldu. Beyaz et sektörünün zarar gördüğünü açık bir şekilde söyleyebilirim. Üretici fiyatlandırmasında 38 TL’ye kadar çıkan tavuk, şu anda toptan satış fiyatı 23 ile 24 TL. Geçen yıl içersinde 20 TL’eydi. Her şeyin fiyatı üç katı oranında artışa geçmişken biz neredeyse geçen yılki fiyatlandırma ile toptan satış yapıyoruz.” sözlerini dile getirdi.

 Yasak sonrasında bu yazı için fiyatı düşüşe geçti
Neler oluyor diye arayıp soran bir kişi bile yok

Fiyatların bu şekilde giderse daha da düşüşe geçeceğini dile getiren Koç, şunları da konuşmasına ekledi; “Fiyatlandırma resmen tepetaklak aşağı yönde hareket ediyor. Yüzdelik 60 ila 70 oranında düşüş yaşandı. Fiyatlar 38 TL iken halk tüketemiyor diyenler, fiyatlar 23 TL gerilediği zaman bu şekilde üreticiler nasıl ayakta kalabiliyor diye herhangi bir tepki göstermiyor. Bedava dağıtsanız niye de bedava dağıtıyorsunuz diye soran da olmayacak. Fiyatlar normal seviyeye gelindiği zaman müdahalede bulunan devlet kurumları bu dönemde de sanayicinin ve üreticinin ayakta kalması için göstermiş olduğu aynı mücadeleyi burada da göstermeli.”

Etiketler