Kyk borcunu ödeyenler bu habere dikkat! Yeni formül masada

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vermiş olduğu öğrenim kredisi müjdesinin hemen sonrasında; gözler yapılacak olan düzenlemelere çevrildi. Kyk borcu olanlar yasal düzenlemeleri bekliyorlar.

Kyk borcunu ödeyenler bu habere dikkat! Yeni formül masada

Kyk alan gençler yalnızca ana parayı ödeyerek borçlarını sildirebilecekler. Borcunu daha önceden ödemiş kişiler için ise yeni bir formül aranıyor.
 
Öğrenim yılları içersinde Kyk borcu olan kişilerin dört gözle beklediği Kyk müjdesi geçtiğimiz günler içerisinde yayınlanmıştı. Bu haber sonrasında borç sorgulaması yaparak borcunu ödemek isteyen gençler düzenlemenin henüz yürürlüğe girmediğini ve beraberinde borcun tamamının gözüktüğüne yönelik paylaşımlar yaptılar.
 
Alınmış olan kredilerin üretici fiyat endeksi farkı doğrultusunda belirlenerek geri ödeme tablosu da kamu alacaklarına göre düzenlenmiş olduğu için yalnızca ana paranın ödenmesi ile ilgili süreç yasal düzenlemeler yapıldıktan hemen sonra başlayacak.
 
Borcunu ödemiş olan kişiler için ise geriye dönük herhangi bir işlem yapılması henüz mümkün değil. Ancak bu konu kapsamında da bazı seçenekler üzerinde durulduğu ve tartışıldığı dile getirilenler arasında.
 
Yasa yürürlüğe girdikten sonra Kyk borçlarının rakamları yenilerek, farkı tamamen silinecek. Gençler yasa düzenlemesi geldikten ve rakamlar yenilendikten sonra yalnızca ana parayı ödeyerek Kyk borçlarından kurtulacaklar.

 kyk
Kyk alanların omuzlarından 26 milyar liralık yük kalkmış olacak

Yasa yürürlüğe girip ana para gözükmeye başladığında gençlerin omuzlarından toplam 26 milyar liralık bir yük kalkmış olacak. Bu konu ile ilgili ayrıntıları ise Bakan Kasapoğlu ve Bakan Nebati tarafından paylaşılacak.


Ödeme planı ile ilgili yapılan çalışmalara devam ediliyor

Yeni edinilen bilgiler kapsamında düzenleme ile ilgili olarak icralık olan kişilerin borçlarının anapara üzerinden yapılandırılacak olması, ödemelerin ise iki yıl sonra başlayacağı koşulunun tamamen kaldırılması, taksitli ya da peşin ödeme tablosu gibi seçenekler üzerinde duruluyor.
 
Sabah gazetesinin yapmış olduğu habere göre borcunu ödeyen kişileri için ise hakkaniyet açısından bir kısmı ya da anapara dışında yapılmış olan ödemenin tümünün iadesi seçeneklerinin mümkün olup olmadığı üzerinde tartışma döndüğü dile getiriliyor.

Etiketler