Xiaomi, kripto varlık kabulü için düzenlemeleri beklediğini açıkladı

Xiaomi, kripto varlıkları hızla büyümekte olan finansal hizmet işlerinin bir parçası haline getirme konusunda düzenlemeleri bekliyor.

Xiaomi, kripto varlık kabulü için düzenlemeleri beklediğini açıkladı

Çinli teknoloji devi Xiaomi, kripto varlıkları hızla büyümekte olan finansal hizmet işlerinin bir parçası haline getirme konusunda düzenlemeleri bekliyor.

Şirketin küresel başkan yardımcısı Manu Kumar Jain, The Economic Times'a kripto varlıklar söz konusu olduğunda daha fazla düzenleyici netliğe ihtiyaç olduğunu aktardı ve şunları ekledi:

''Bütün düzenleyici şeyleri beklemek istiyoruz. Tabii ki kripto piyasası son derece ilginç ve en büyük moda kelime olan ve son derece de iyi giden bir alan. Fakat düzenleme tarafında daha fazlasını anlamak istiyoruz.''

Jain, Xiaomi'nin çeşitli yargı alanlarındaki yasalara yüzde 100 uyumlu olmak istediğinin altını çizdi.

Mi Store Portugal, bu ayın başlarında birçok kripto varlığı kabul etmeye başladı. Ancak Xiaomi'den bir sözlü, bunun yalnızca üçüncü taraf bir satıcı olduğunu ve doğrudan şirketle bağlantısı olmadığını açıkladı ve yeni ödeme seçeneklerini hızlı bir şekilde kaldırdı.

Üç yıl içerisinde dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi olmayı hedefleyen Xiaomi, kripto varlıklara geçerse büyük ihtimalle Bitcoin karşıtı politikalarla tanınan Çin'de pek çok düzenleyici engelle karşılaşacak.

Etiketler