Bundesbank: Almanya'da büyüme projeksiyonların altında kalabilir

Bundesbank, Almanya'da büyümenin bu yıl projeksiyonların altında kalabileceğini açıkladı.

Bundesbank: Almanya'da büyüme projeksiyonların altında kalabilir

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) koronavirüs vaka sayılarında görülen artışın sonbaharda ekonomide beklenmedik bir gerilime sebep olabileceğini ve Alman ekonomisi için yapılan büyüme projeksiyonlarının yakalanamayabileceğini açıkladı.

Bundesbank bugün yayınladığı aylık raporda, Avrupa'nın en büyük ekonomisi olan Almanya'nın bu yıl yüzde 3,7 ve 2022 yılında 5,2 büyümesinin öngörüldüğünü fakat toparlanmanın ilk haftalarının tahmin edilenden daha cansız olduğunu ve bunun yılın tamamı için rakamlar üzerinde baskı yaratmasını büyük olasılık olduğunun altını çizdi.

Alman ekonomisinin, özellikle Kovid-19 tedbirlerinin gevşetilmesinin hizmet sektörüne sağladığı faydanın etkisiyle yaz aylarında güçlü bir büyüme yaşamış olmasının muhtemel olduğunu vurgulayan Bundesbank, ancak artan vaka sayılarının sonbaharda tedbirlerin tekrar uygulanmasına neden olabileceğine dikkat çekti. Bunun yanında Bundesbank, aşılama çalışmalarının devam etmesi sebebiyle koronavirüs tedbirlerinin önceden olduğu kadar sıkı olmasının muhtemel olmadığına inandıklarını da aktardı.

Bundesbank raporunda, ''Delta varyantı ve aşılamanın dinamiklerinde düşüş yeniden daha sıkı koruyucu tedbirlere neden olabilir. Bu durum sonbaharda ekonomi üzerinde daha büyük bir gerilim yaratabilir.'' ifadelerine yer verdi.

Bundesbank öte yandan, bu yılın sonunda enflasyonun yüzde 5'e yaklaşacağı, fakat önümüzdeki yılın başlarında keskin şekilde geri geleceği görüşünü yineledi.

Etiketler