BofA ve Goldman Sachs, gelişmekte olan piyasaları değerlendirdi

BofA ve Goldman Sachs, gelişmekte olan piyasalar için kayıp sürecinde 10 yılın sonuna gelindiğine inanıyorlar.

BofA ve Goldman Sachs, gelişmekte olan piyasaları değerlendirdi

Bank of America ve Goldman Sachs, gelişmekte olan piyasa hisse senetlerinde 10 yıldan uzun süredir devam eden düşük performansın, emtia fiyatlarında toparlanma ve kârlarda büyüme ile beraber artık sonuna gelindiğini düşünüyorlar.

Goldman Sachs Group Inc., Bank of America Corp. ve Lazard Asset Management, Kovid-19'a karşı aşılamanın hız kazanmasıyla beraber yatırımcıların gelişmekte olan piyasalardaki ucuz değerlenmeleri fiyatlamaya başlamalarını bekliyorlar. Aşılamanın hızlanması ve global ekonominin salgından toparlanmasıyla gelişmekte ve kalkınmakta olan piyasalara yönelecek yatırımcılardan en çok Güney Afrika, Brezilya ve Rusya'nın fayda sağlayacağını tahmin eden analistler, Çin'in regülasyonları sıkılaştırmasının Asya hisse senetleri üzerinde baskı yaratmaya devam edeceğini tahmin ediyorlar.

Global finansman krizden bu yana MSCI gelişmekte olan piyasalar endeksi yalnızca yüzde 8 oranında yükselirken, gelişmiş ekonomiler için endeks bunun iki katından fazla artış kaydetti. 2021 yılının başından bu yana MSCI gelişmiş piyasa hisse endeksi yüzde 14 yükselirken gelişmekte olan piyasa hisse endeksi ise yüzde 5 oranında geriledi.

BofA analistleri, global ekonomik toparlanma ivme kazandıkça, enflasyon toparlandıkça ve ham madde fiyatları yükseldikçe bu durumun değişebileceğine inanıyorlar.

Etiketler