Walmart ikinci çeyrekte beklenmedik sürpriz yaşadı!

Walmart, tüketicilerin yaşam maliyetlerinin yükselmesinden dolayı uygun fiyatlı ürünleri tercih etmesiyle beraber beklentinin oldukça üstünde kâr açıkladı.

Walmart ikinci çeyrekte beklenmedik sürpriz yaşadı!

Walmart Inc.'in 2022 yılının ikinci çeyreğinde net kârı, ABD vatandaşlarının yüksek enflasyon sebebi ile daha uygun fiyatlı ürün arayışından olumlu yönde etkilendi.

Birkaç hafta öncesine kadar yıllık tahminleri ikinci kez düşüren Walmart, hisse başına düzeltilmiş kazancın 2022 yılının ikinci çeyreğinde 1,77 dolar olduğunu açıkladı. Uzmanlar ikinci çeyrek için gelir tahminleri 1,63 olarak belirtmişti.

walmart

Walmart, yüksek enflasyonun tüketici harcamalarının fuzuli tüketim maddelerine yönelmesiyle bir süredir tüketici alışkanlıklarını değiştirmeye çalışıyordu. Böylelikle yiyecek ürünlerine kıyasla daha fazla getiri sağlayan genel satış ürünleri için daha kısıtlı bütçe bırakırken Walmart'da dış giyim ürünlerin de fiyatları düşürmek zorunda kaldı.

Walmart CEO’su Doug McMillon açıklamasında, “ABD’de stok seviyelerimizi yükseltmek ve yiyecek alanında daha çeşitli ürünler satmak için aldığımız önlemler ikinci çeyrek kârları ve bütün yıl görünümü üzerinde baskı kurdu ve bütün çeyrek boyunca maliyetlerimizi düşürmek için yaptığımız çalışmalarda operasyonel olarak iyi gelişmeler kaydettik ve bu çalışmalar kesintisi sürecek” ifadelerine yer verdi. 

Ezgi Yılmaz/BirBorsa

Etiketler
ABD