Mehmet Acet çarpıcı açıklamalarda bulundu! KKM savunması yaptı

Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat sistemi ile alakalı tartışmalar devam ediyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamasına Mehmet Acet yanıt verdi.

Mehmet Acet çarpıcı açıklamalarda bulundu! KKM savunması yaptı

Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat (KKM) alakalı gelişmeler devam ediyor. Özellikle de CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'KKM bomba değil atom bombası' sözlerine yanıt geldi. 


Mehmet Acet, CHP liderine yanıt vererek kur korumalı TL vadeli mevduat sisteminin aslında o kadar da büyük bir sorun olmadığını devlete çok fazla bir yükün olmadığını dile getirdi.

Mehmet Acet verileri açıkladı

Mehmet Acet konuşmasının devamında “kur korumalı mevduat için hazine yılın ilk 6 ayında 37 milyar liralık bir ödeme gerçekleştirdi. İlk 6 ayında 3 yılda elde edilen toplam gelir ise 1 trilyon 265 milyar civarında oransal olarak baktığımız zaman bu sistemin çok dar çıkarlı bir şekilde çalıştığını söylemek gerekiyor.”

Mehmet Acet çarpıcı açıklamalarda bulundu! KKM savunması yaptı
Kur korumalı mevduat sisteminin eleştirenlerin başında Kemal Kılıçdaroğlu geliyordu. Kemal Kılıçdaroğlu kısa süre önce bu konuyla alakalı çok kritik açıklamalar gerçekleştirdi. “kur korumalı mevduat ekonominin kalbine yerleştirilmiş bir bombadır.” ifadesini kullanan CHP lideri bu aslında bomba değil atom bombası sözleri ile de olayın ne denli büyük bir durum olduğunu iletmişti.

Kur korumalı mevduatın bütçeye yükü çok değil

Kur Korumalı Mevduat (KKM)  tartışmalarına Mehmet Acet farklı bir boyut getirdi. “7 aylık bölümde bütçe hala daha fazlasını vermeye devam ediyor. Bu nedenle de kur korumalı mevduat ile alakalı çok büyük sorunlar yok. Bütçedeki bu performans devam ettiği sürece kur korumalı mevduat Türk ekonomisine bir zarar vermez.”

Etiketler