Volkswagen, iklim lobiciliği açıklamaları için hissedar baskısını reddetti

Volkswagen, lobi faaliyetlerinin iklim hedefleriyle nasıl uyumlu olduğunu açıklamak için bir hissedar önerisini reddetti.

Volkswagen, iklim lobiciliği açıklamaları için hissedar baskısını reddetti

Yatırımcılardan biri cuma günü yaptığı açıklamada, otomobil üreticisinin önde gelen rakiplerinden ikisinin zaten yapmaya söz verdiği bir şeyi söyledi.

Yedi hissedardan oluşan bir grup tarafından yapılan dosyalama, Volkswagen'in ticaret birliği üyeliklerini ifşa etmesine rağmen, daha da ileri gitmesi ve derneklerin amaçlarının emisyon azaltma hedefleriyle uyumlu olup olmadığını söylemesi gerektiğini söyledi.

Diğer otomobil üreticileri Mercedes-Benz ve BMW zaten bunu yapmayı taahhüt ettiler. Teklifte yer alan hissedarlardan biri olan İsveç emeklilik planı AP7'nin sürdürülebilirlik stratejisti Charlotta Sydstrand, "Kurul, şirketin iklim lobiciliği konusunda şeffaf bir gözetim sağlayamıyor" dedi.

Volkswagen, iklim lobiciliği açıklamaları için hissedar baskısını reddetti - Resim : 1

Onun yorumları, İngiltere Kilisesi Emeklilik grubu tarafından yayınlanan ve dosyalamayı da destekleyen bir bildiriye dahil edildi. Açıklamada, Volkswagen'in, konunun genel kurulun yetkisini aştığı gerekçesiyle teklifi reddettiği belirtildi. Volkswagen yorum yapmak için müsait değildi.

Teklifin diğer destekçileri arasında İngiltere'nin en büyük borsadaki varlık yöneticisi Schroders ve bir dizi İsveç emeklilik fonu yer aldı.

Yatırımcıların iklimle ilgili konulardaki baskısı hızla artıyor. Geçen hafta, 7 trilyon dolardan fazla varlığı yöneten 34 yatırımcı, Volkswagen de dahil olmak üzere Avrupa'nın en büyük 17 şirketini, iklim risklerinin muhasebesi konusunda yönetim kurulu yöneticilerine meydan okuyabilecekleri konusunda uyardı.

Etiketler
Yorumlar