MTV ve gelir vergisi ödemeleri için son günler

MTV ve gelir vergisi ödemeleri için son günler sayılmaya başlandı! Son günleri sakın kaçırmayın. İşte MTV ve gelir vergisi için verilen son tarih...

MTV ve gelir vergisi ödemeleri için son günler

Birçok kişiyi yakından ilgilendiren motorlu taşıtlar vergisi (MTV) ve gelir vergisi ödemeleri için 2022 için yapılan ikinci ödemelerin, son günlere doğru yaklaşılıyor. 1 Ağustos tarihine kadar ödeme yapmayan kişiler, ödemesi gereken  motorlu taşıtlar vergisi ve gelir vergisinin ağustos ayının ilk gününe kadar ödeme yapması gerekiyor.

Ödemesi gereken motorlu taşıtlar vergisi ödemeleri, ikinci ödemeleri 1 Temmuz 2022 tarihi itibariyle ödemelerine başlandı. Vergiye tâbi tutulan kişiler, ocak ve temmuz ayları olmak üzere iki ay içerisinde ödemelerini gerçekleştirmeleri gerekiyor. Normalde 31 Temmuz tarihi ile bitmesi gereken motorlu taşıtlar vergisi, bu tarihin tatil olması sebebiyle 1 Ağustos tarihine ertelenmiştir.

Bunun yanında bir başka ödenmesi gereken gelir vergisi ödemeleri ise geçtiğimiz tarihlerde 1 Temmuz tarihinden itibaren ödemelerine başlanmıştı. Gelir vergisinin ödenmesi ise motorlu taşıtlar vergisi gibi 1 Ağustos’a kadar yapılması gerekiyor.

MTV ve gelir vergisi ödemeleri için son günler

MTV ve gelir vergisi nedir?

Ülkemizde uygulanan en büyük getirisi olan vergi sistemlerinden bir tanesi olan motorlu taşıtlar vergisi ve gelir vergisi, pek çok kişi tarafından tam anlamıyla bilinmiyor. Birçok kişinin aklında “MTV Nedir?, Gelir Vergisi Nedir?, MTV ve Gelir Vergisi Farkı, MTV ve Gelir Vergisi Farkı” gibi konularda ve sorularda birçok soru işareti bulunuyor. Öncelikle MTV, motorlu taşıtlara uygulanan verilmesi zorunlu bir vergi sistemidir.  Sahip olunan herhangi bir taşıtın sahip olduğu; motor hacmi, taşıtın yaşına, içerisindeki koltuk sayısı, doğaya saldığı emisyon değeri gibi niteliklere göre uygulanan bir vergi çeşididir. Bu niteliklere bakılarak yılda iki sefer olmak kaydıyla vergi verilir. Gelir vergisi ise, kişilerin yaptığı işlerden elde ettiği kazançların bir kısmını devlete ödeme sistemidir. Gelir vergisine giren kazanç türleri belirtmek gerekirse; Ticaret Faaliyetleri, Zirai Gelir, Ödenen Ücretler, İş gelirleri, Ev iratları, Menkul İratları ve başka türlü gelirler ve iratlar bu kapsama giriyor.

MTV ve gelir vergisi ödemeleri nasıl yapılır?

Birçok ödeme gibi motorlu taşıtlar vergisi ve gelir vergisi ödemelerinde internet üzerinden yapılabilmektedir. Mobil sitelerinden girilen ödeme ekranlarından, havale sistemi ile ödeme yapılabilmektedir.  Ödemelerini internet üzerinden gerçekleştirmek istemeyen kişiler İnteraktif Vergi Dairesinden ödemelerini yapabilmektedir.

Etiketler