Vergi ödeme tarihleri ne zaman sona eriyor?

Yakın zamanda yapılan açıklama ile vergi ödeme tarihlerinin uzadığı haberi iletildi. Bu habere göre önceden 26 ocak 2022 tarihinde olan vergi ödeme tarihi 31 ocak 2022 tarihine ilerledi. İşte detaylar...

Vergi ödeme tarihleri ne zaman sona eriyor?

Vergi ödeme tarihleri uzadı mı, ne zaman son? 2022 Vergi ödeme tarihleri

Vergi ödeme tarihleri 2022 yılı için tam olarak açıklama yapılmadı. Ancak yakın zamanda Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullanarak bir tarih verdi.

“Son günlerdeki olumsuz hava koşullarından dolayı 26 Ocak 2022 Çarşamba gün bitimine kadar verilmesi gereken Katma Değer Vergisi, Damga Vergisi ve Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamelerinin verilme ve ödeme sürelerini 31 Ocak gün sonuna kadar uzattık. Hayırlı olmasını diliyorum.” İfadeleri ile vergi ödeme tarihine dikkat çekti. Yoğun kar yağışının ulaşımı her geçen gün daha zor bir hale getirmesi nedeni ile vergi ödeme tarihleri bir süre ileri tarihlere alınması kararı verildi.

Gelir idaresi başkanlığından açıklama

Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi. “25/01/2022 tarihli ve VUK-138/ 2022-1 sayılı Vergi Usul Kanunu Sirkülerinde; 18 Ocak 2022 tarihinden itibaren ülkemizde yaşanan yoğun kar yağışı nedeniyle 26 Ocak 2022 günü sonuna kadar verilmesi gereken Katma Değer Vergisi, Damga Vergisi ve Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamelerinin verilme ve bu beyannameler üzerine tahakkuk eden vergilerin ödeme süreleri uzatılmıştır.” Sözleri ile ödeme süresinin uzatıldığına değinerek net tarihi açıkladı.

Buna göre, mükellefler tarafından, 26 Ocak 2022 günü sonuna kadar verilmesi gereken Katma Değer Vergisi, Damga Vergisi ve Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamelerinin verilme süreleri ile bu beyannameler üzerine tahakkuk eden vergilerin ödeme süreleri 31 Ocak 2022 Pazartesi günü sonuna kadar uzatılarak bu tarihte ödenmesi gerektiği açıklandı. Açıklama sonrası vergi oranlarında bir indirim olup olmadığı da bir hayli merak edildi. Ancak genel olarak bir indirim oranı uygulanmadı ve aynı fiyatların devam edeceği belirtildi.