Ev alacaklar müjde! Konut fiyatları düşüyor

Kiracıların en büyük temennisi olan ev almak şuanda olan piyasa sebebiyle neredeyse hayal oldu. Fakat yapılan araştırmalar sonucu konut fiyatları düşüyor!

Ev alacaklar müjde! Konut fiyatları düşüyor

Enflasyona yenik düşen vatandaşı bir de emlak piyasası vurmuştu. Konut fiyatlarında yaşanan sert artışlar özellikle son günlerde artık normal hale gelmeye başladı. Özellikle Ağustos ayı konut fiyatlarını incelediğimizde İstanbul’da son 5 yılın en yavaş fiyat artışının gerçekleştiğini görüyoruz. Konut fiyatlarında düşüş olması vatandaşı ev almaya teşvik edeceğinden dolayı da kredilerde düzenlemeler yapılacağı aşikar.

Bildiğiniz gibi konut fiyatları son 1 yılda tavan yaptı. Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırma Merkezi tarafından hazırlanan rapora göre Türkiye genelinde konut fiyatları yıllık bazda %198,7 artış gösterdi. Fakat şuan yapılan incelemelere baktığımızda yıllık fiyat artış oranının Ağustos ayında geçen aya oranla %2,1 azaldığını görüyoruz.

Konut fiyatları arzı yükseltti!

Konut fiyatları

Konut fiyatlarında azalma görülmesindeki en büyük etken şüphesiz arz-talep dengesidir. Ağustos ayında konut arzı Temmuz ayına oranla %9.7 artış göstererek 756 bine çıktı. Özellikle İstanbul’da bu oran 206 bine yükseldi. Yapılacak olan yeni projelerde arzı artıracağından ilerleyen günlerde bu durumun fiyatlara yansıması bekleniyor.