Uyuyan BTC balinası uyandı mı?

2010'dan bu yana uykuda olan bir kripto cüzdanı geçtiğimiz günlerde aktif hareketler sergilemeye başladı.

Uyuyan BTC balinası uyandı mı?

Yarı anonim dünya olan kripto para cenneti hesabın kime ait olduğu bilinmese bile hesaptaki her hareketin takip edilebilmesine imkan tanıyor. En son 2010'da yani o dönemin fiyatı 4 dolardan biraz daha az iken aktif olan bir kripto cüzdanı tekrardan aktif oldu.

İçerisinde 50 adet Bitcoin olan cüzdanın 2010 tarihinde 200 dolar iken şu an anlık kurlar ile yaklaşık 3 milyon dolar seviyelerinde...

50 Bitcoinlik bir balinanın harekete geçmesi piyasada işlem hacminde ciddi artışlara sebep olabilecek mi? Olası bir tüm satış piyasanın tamamını etkileyemese bile ciddi bir volatilite sağlama imkanı tanıyor.

En kıymetli hareketsiz cüzdan şu an için yaklaşık 80 000 BTC içeriyor ve mevcut kurlarla kabaca 5 milyar dolar (yaklaşık 48 milyar TL) değerinde.

BitInfoCharts'tan alınan verilere göre 9 seneden uzun bir süredir atıl durumdaki bitcoin adreslerinde tutulan toplam miktar 20 milyar doları (yaklaşık 191,7 milyar TL) aşıyor.

Bu, bitcoin'in tüm piyasa değerinin yaklaşık yüzde 2'sine tekabül ediyor ve kripto piyasası istihbarat firması Glassnode son analizinde tüm bitcoinlerin kabaca üçte birinin uzun süreli sahiplere ait olduğunu tahmin ediyor.

Etiketler