Emeklilikte yaşa takılanlar için yeni yöntem kapıda!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın özel talimatıyla, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı EYT'liler için çalışma başlattığını duyurdu.

Emeklilikte yaşa takılanlar için yeni yöntem kapıda!

Erdoğan, pandemi sonrasında toplumumuzun çeşitli kesimlerinde yaşanan sıkıntıların giderilmesi için gerekli adımları atacaklarını açıklamıştı. Bu konular kabine ve AK Parti MYK toplantıları da ilk sırada olmak üzere son zamanlarda çeşitli platformlarda masaya yatırıldı. Emekli aylıkları ve asgari ücrette beklenenin üzerinde zamdan sosyal yardımların artırılmasına, 3600 gösterge ve emeklilik için yaşı bekleyenlerden çiftçilerin girdi fiyatlarının düşürülmesine kadar oldukça önemli uygulamalar masada.

Erdoğan, dar gelirli ve dezavantajlı kesimleri rahatlatacak çalışmaların yapılması talimatını verdi. Bu kapsamda ilgili bakanlıklarda hazırlıklar başladı. Hazırlıklar bittikten sonra bir kısmı önümüzdeki aylarda, bir kısmı ise gelecek yıl hayata geçirilecek.

Taban Maaş 2 Bin Lira Olacak

Geçtiğimiz seçim sürecinde emeklinin ve işçinin en büyük sorunlarından biri olan bu duruma çözüm getirilmesi için çalışmalara başlandığı duyuruldu.

Primini Dolduran Emekli Olabilecek Mi?

3600 gün prim yatırdıktan sonra emekli olabilmek için yaş bekleyen on binlerce emekli adayının yaş sorunu içinse maliyetlerin incelendikten sonra sorularına cevap bulunacak.

3600 Gösterge

Öğretmen, sağlık çalışanları, polis ilk sırada olmak üzere belli gruplar için 3600 gösterge verilmesi konusu da yine gündemde. Önümüzdeki ay ilk defa bunun çalışmalarını yürütecek bir komisyon oluşturulacak.

Etiketler