Squid Game Token, dolandırıcılık mı?

Netflix tarihinin en çok izlenilen ve adından çokça söz ettiren fenomen dizisi Squid Game, çıkarttığı tokenlarla ilgili ilginç bir iddia ortaya atıldı. Kripto toplulukları Squid Game Token'ın bir aldatmaca (ponzi) olduğunu iddia etti.

Squid Game Token, dolandırıcılık mı?

Netflix’in tarihinin bir anda en çok izlenen dizisi olan Squid Game’den esinlenerek geliştirilen token, PancakeSwap borsasında listelenmiş ve piyasada işlem görmeye başlamıştı. Geçtiğimiz haftanın sonunda arzına başlanan ve bu hafta başında işleme açılan kripto para birimi, birkaç gün içinde yüzde 45.000 değer kazandı ve tüm piyasanın dikkatini üzerine çekti.

Pek çok kullanıcı PancakeSwap üzerinden satın aldığı bu coinin satılamadığını sosyal medya üzerinden dile getiriyor. Token günlük 7 000 000 dolarlık işlem hacmi ile 7.56 dolar düzeyinden işlem görüyor. Kripto para birimi .CoinMarketCap üstünde en çok kazananlar arasında yerini en yakın rakibine bile büyük farklar atarak listenin en başında buluyor.

SQUID’in bu denli büyümeye devam etmesi ve tokenin satılamaması konusundaki raporların ortasında, kripto topluluğundaki bazı meraklılar, bunun bir dolandırıcılık planı olduğunu iddia etti

.
Twitter kullanıcısı Crypto Tyrion, internet sitesinde ismi geçen Squid Game token kurucularının LinkedIn’de olmadığını gözlemledi. Ayrıca kripto paranın Telegram ve Discord kanallarının sahte olduğunu belirterek, dolandırıcılık projesi olduğundan söz etti.

Squid Game jetonu fikri, Netflix’in oyuncuların çok büyük bir ödeme umudu ile ölümcül oyunlar oynamak için hayatlarını riske attığı isimsiz şovundan esinlenmiştir. Jetonun, oyuncuların para ödülü kazanmak amacı ile altı çevrimiçi oyuna katılmalarına izin vermiş olduğu söyleniyor.

Squid Game Token, dolandırıcılık mı? - Resim : 1

Etiketler