Üniversiteyi kazanan öğrencilere 3 Bin TL burs verilecek!

Belediyeler tarafından öğrencilere müjde verilmeye devam ediliyor. Üniversiteyi kazanan öğrencilere verilen burs desteği müjdesi Güngören Belediyesi tarafından verildi.

Üniversiteyi kazanan öğrencilere 3 Bin TL burs verilecek!

Geçtiğimiz günlerde tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler burs ve yurt ile ilgili araştırma yapmaktadır. İstanbul Güngören Belediyesi tarafından üniversiteyi kazanan öğrencilere müjde verildi. Güngören Belediyesi bu yıl YKS’de başarılı olarak kendilerine başvuran öğrencilere 3 bin TL burs vereceğini açıkladı.

Belediye tarafından yapılan yazılı açıklamada Güngören Belediyesinde ikamet eden ve üniversiteyi kazanan öğrencilere Sosyal Destek Yardım Projesi kapsamında 3 bin TL burs verileceği açıklandı. Devlet üniversiteleri ve vakıf üniversitelerini %100 burs ile kazanmış lisans programına yerleşen öğrenciler Güngören Belediyesine başvuru yaparak destekten faydalanabilirsiniz. Öğrenciler www.gungoren.bel.tr adresine giriş yaparak ÖSYM Yerleştirme Sonuç Belgesi ile kayıt yapıldığına dair öğrenci belgesini yükledikten sonra başvurularını gerçekleştirebiliyor.

Öğrencilere 3 Bin TL para desteği…

Güngören Belediyesi tarafından üniversiteyi kazanan öğrencilere 3 Bin TL burs verileceği açıklandı. Yapılan açıklamanın ardından Güngören Belediye Başkanı Bünyamin Demir tarafından bir açıklama yapıldı. Bünyamin Demir:

"Bu yıl üniversiteyi kazanan gençler, Güngören'de oturuyorsanız ve okulunuza kayıt yaptırdıysanız Güngören Belediyesi resmi web başvuru formunu hemen doldurarak belediyemizin 3 bin lira para desteği hesabınıza gelsin. Bu vesileyle öğrencilere verdiğimiz destekler giderek artmaya devam ediyor. Gençler için hazırladığımız 2 'Öğrenci İstasyonu' artık hizmette ve 1 öğrenci istasyonumuz da yapım aşamasında. Eğitime verdiğimiz desteği her gün daha da artırarak gençlerimizin başarısına katkıda bulunmaya devam edeceğiz." Dedi.

3 bin TL burs

Kimler başvuru yapabilir?

Güngören Belediyesi tarafından verilen 3 bin TL para desteğinden faydalanmak için bazı şartları karşılamanız gerekiyor. Başvuru yapabilmek için:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Güngören’de ikamet ettiğine dair belge,
  • 1997 ve üzeri doğumlu olmak,
  • 2022 YKS ile ilk kez yurt içi eğitim ve öğretim programlarının lisans bölümlerine yerleşmiş olmak,
  • 2022 YKS ile yerleştiğine dair ÖSYM belgesi ile birlikte kayıt yaptırdığına dair aktif öğrenci belgesi,
  • Lisans veya vakıf üniversitelerine yerleşenlerden ise %100 burs kazanmış olmak gerekir.

Detaylı bilgi için tıklayınız