İngiltere'nin yeni torpili! Piyasalar hareketlendi

İngiltere Merkez Bankası'nın uzun vadeli tahvillerde geçici alım yapacağı haberinin ardından piyasalarda hareketlilik başladı. Perşembe günü piyasalar pozitif başlarken, küresel piyasalarda hisse ve tahvillerde yükseliş yaşandı.

İngiltere'nin yeni torpili! Piyasalar hareketlendi

Küresel risk iştahı son zamanlarda düşük seyrine devam ederken, İngiltere Merkez Bankası'nın (BOE) piyasa dalgalanmalarına karşı tahvil alımı yapması hisse senetleri ve tahvillerde yükselme gözlemlendi.

İngiltere'nin yeni torpili! Piyasalar hareketlendi - Resim : 1

Piyasalar hareketlendi

Küresel piyasalar bu hamleden pozitif etkilenirken,  Asya-Pasifik bölgesinde de hareketlilik yaşandı.

İngiltere Merkez Bankası'ndan atılan adım ile ABD 10 yıllık tahvil getirisi geriledi. Geçtiğimiz gün yüzde 4 seviyesinin üzerine çıkarak 2008 tarihinden beri zirveyi gören 10 yıllık tahvil getirisi, günü 21 baz puan düşüşle yüzde 3,74’te kapadı. ABD 10 yıllık tahvil getirisi yeni işlem gününe üç baz puan yükselişle yüzde 3,77 seviyesinde başladı. 

Bununla beraber hisse ve tahvildeki olumlu atmosfere rağmen dolarda toparlanma gözlemleniyor. Dolar/TL bu sabah 18,52 TL'nin üzerinde fiyatlanıyor. Euro/TL ise 17,95 liradan güne başlıyor.

İngiltere'nin yeni torpili! Piyasalar hareketlendi - Resim : 2

Borsa İstanbul'da pozitif bekleyiş

Küresel satış bakısı BIST 100 endeksine de yansırken, vade sonuna yaklaşması nedeniyle temkinli hareketlerden dolayı işlem hacmi de azalırken endeks yüzde 2,07 seviyesinde düşüş yaşadı ve  3198,16 puandan günü tamamladı. 

BIST 100 endeksinin yeni işlem gününe yurt dışı borsalarına paralel olarak pozitif başlaması beklenmekte. BIST 100 endeksinde 3.200 ile 3.090 seviyesi destek konumunda bulunurken, 3.320 puanın direnç konumunda olduğu bildirildi. 

Ezgi Yılmaz/BirBorsa.com

Etiketler