Uluslararası Ürün Satışı Nasıl Yapılır?

Uluslararası ürün satışı nasıl yapılır? Yurt dışına satış yaparken nelere dikkat etmeliyiz? İnternetin gelişmesiyle, sosyal ağların büyümesiyle, yurtdışında beğendiğiniz bir ürünü, çok kolay satın alabilirsiniz. Uluslararası satış yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta iyi bir analiz yapmak

Uluslararası Ürün Satışı Nasıl Yapılır?

Uluslararası ürün satışı nasıl yapılır? Yurt dışına satış yaparken nelere dikkat etmeliyiz? İnternetin gelişmesiyle, sosyal ağların büyümesiyle, yurtdışında beğendiğiniz bir ürünü, çok kolay satın alabilirsiniz. 

Geçmiş yıllara nazaran günümüzde E-Ticaretin oldukça geliştiğini ve büyük kazançlar elde edildiğini görebilmek mümkündür. Bundan dolayıdır ki, birçok kişi E-Ticaret Kavramının gelişmesi ile birlikte iyi bir kazanç elde etmeyi başarmıştır. Bunun temelinde ise uluslararası ürün satışı gelmektedir. Sizlerde uluslararası anlamda ürün satışı yaparak kazanç elde etmek istiyorsanız, yazımızdan detaylara ulaşabilirsiniz. Sizlere bu yazımızda uluslararası ürün satışı nasıl yapılır? Sorusunu cevaplandırmaya çalışacağız.

Yurt Dışına Nasıl Ürün Satılır?

Ürünlerinizi yurt dışına satabilmeniz için öncelikle, vergi mükellefi olan bir şirketinizin olması gerekir. Yurt dışına satış yapabilmenin iki yolu vardır.

Global satış platformları, sizin için uygun uluslararası satış yerleri olabilir. Ürünlerinizi, bu platformlar sayesinde hazır müşteri kitlelerine ulaştırabilirsiniz. Ayrıca bu firmalar, kendi satış sistemleri, ödeme sistemleri, stok takip sistemlerini hepsini size sunuyor. Bazı platformlar kendi lojistiklerinde stok imkânı da veriyor. 

Ya da başka bir yolu, kendi e-ticaret web sitenizi de kurup, yabancı ülkelere satış yapabilirsiniz. Kendinizi tanıtmanız için reklam bütçenizi yüksek tutmalısınız. Diğer platformlara göre tanınmanız zaman alacaktır. Kararlı bir şekilde devam etmelisiniz. 

Yurt Dışına Ürün Satmak Avantajlı Mı?

Yurt dışına ürün satmak avantajlı mı? Son dönemlerde oldukça çok merak edilen konular arasında yer almaktadır. Aşağıda belirtmiş olduğumuz maddeler sizlerin yurt dışına ürün satmanızdaki avantajları arasında yer almaktadır.

 ·         Global satış platformları üzerinden, çok büyük kitlelere ürününüzü ulaştırabilirsiniz.

·         Satış yaptığınız ülkenin dövizinden kazanırsınız.

·         Online alışveriş, her geçen gün artmadır. Böylelikle, müşteri kazanma potansiyeliniz sürekli arttıkça satışlarınızda artacaktır.

·         Mikro ihracat yapmayı tercih eden işletmeler KDV’siz fatura kesebilmektedirler. Eğer KDV’li fatura keserlerse, KDV iadesini alabilirler.

Yurt dışı satışın avantajları olduğu gibi dezavantajları da bulunmaktadır.

 ·         Global satış platformları, Amazon, Ebay, Aliexpress gibi şirketlerle çalışacaksanız, satış yaptığınız ürün üzerinden bu şirketlere komisyon ödersiniz.

·         Bu şirketlerde açtığınız mağaza için de belli ücret ödersiniz.

·         Yurt dışına göndereceğiniz ürünü dolar olarak gönderirsiniz veya Türk Lirasına çevirebilirsiniz.

·         Kargolarınız, yurt dışı gönderimi olduğundan, kargo firmalarının belirlediği sürelerde ulaştırılacaktır.

Mikro İhracat Nedir?

Yurt dışına ürün satışı yapmak için bazı firmalar mikro ihracat yoluyla yurt dışı faaliyetlerini sürdürmektedirler.  İşletmeler genellikle satış süreçleri daha kolay ve daha az maliyetli olduğundan mikro ihracat yapmayı uygun buluyorlar.

Mikro ihracat için ürünlerinizin ağırlığı 300 kg ve fiyatı 15.000 Euro olmalıdır.

Mikro ihracat için gümrük prosedürlerini azaltan,     ETGB gümrük beyannamesi kullanılır. ETGB (Elektronik Ticaret Gümrük Beyannamesi) bu beyanname ile diğer ihracat firmalarına uygulanan gümrük prosedürlerine tabi olmazsınız. Bir gümrük müşavirliği ile çalışmak durumunda kalmazsınız.

Firmalar ürünü mikro ihracat kargo firmalarına teslim eder. Kargo firmasıda ürün için ETGB düzenler ve yetkili makamlara teslim eder.

Mikro ihracat kapsamında verilmesi gereken evraklar,

·         Yetki belgesi

·         E-fatura ya da e-arşiv fatura

·         İhracat bilgi formu

·         Proforma fatura

Uluslararası Ürün Satışı Nasıl Yapılır? - Resim : 1

Yurt Dışına Ürün Satma Platformları Nelerdir?

Yurt dışına ürün satma platformları arasında birçok sitenin tercih edildiğini bilmekteyiz. Özellikle son dönemlerde Amazon ve trendyol üzerinden büyük satışların yapıldığını bilmekteyiz. Uluslararası anlamda Amazon tarafından birçok kişinin büyük kazançlar elde ettiğini görebilmek mümkündür.                                                             

1.      Amazon

Amazon dünyanın en büyük 5 şirketi arasında yer alıyor. Aylık 2 milyar ziyaretçisi var.Amazon da satış yapmayı düşünüyorsanız, bireysel yada ticari hesap açmanız gerekir. 

2.      Ali Express

230 ülkede online satış yapıyor. Günlük 20 milyon ziyaretçisi var. Bu platformu kullanmak isteyenler isterse ürün üreterek, istenirse online mağazalarda dropshipping(satıcı ile alıcı arasında köprü vazifesi gören bir e-ticaret modeli) yapabilirler.

3.      Ebay

30 milyon ülkede online satış yapıyor. Aylık 300 milyon ziyaretçisi var. Satmak istediğiniz ürünü açık arttırma ile en yüksek parayı veren kişiye satabilirsiniz.

4.      Etsy

Farklı bir konsepti olan Etsy, el ürünleri pazarı olarak geçiyor. Mağaza açmak ücretsizdir. 40 ürüne kadar ücretsiz listeleme yapabilirsiniz.

5.      Taobao

En büyük online Pazar yerlerinden biri oldu. Aylık 70 milyon ziyaretçisi var. Uluslararası Ürün Satışı Nasıl Yapılır, farklı satış yöntemlerini, avantajları ve dezavantajları ve çeşitli satış platformlarla ilgili genel bilgileri bulabilirsiniz.

Uluslararası Ürün Satışı Nasıl Yapılır?

Uluslararası ürün satışı nasıl yapılır? Sorusu ile ilgili olarak sizlere edinmeniz gereken bilgileri kısa ve öz bir şekilde sunmaya çalıştık. Uluslararası ürün satışı konusunda öncelikle piyasa araştırması ile ticaret hacminin araştırılması gerekmektedir. Özellikle bu konuda iyi bir şekilde analiz yapılması sizlere fayda sağlayacaktır. Sizlerde uluslararası ürün satışı yapma konusunda aklınıza takılanları ya da edinmek istediğiniz bilgileri yorum kısmından bizlere bildirebilirsiniz.