İngiltere Başbakanı Liz Truss kimdir? Liz Truss'ın hayatına dair detaylar!

İngiltere'de iktidaradaki Muhafazakar Parti'nin lider adaylarından Dışişleri Bakanı Liz Truss, ülkenin yeni başbakanı oldu ve hakkında merak edilen sorular gündemde yer edindi. İşte İngiltere'nin yeni başkanı Liz Truss hakkında detaylar...

İngiltere Başbakanı Liz Truss kimdir? Liz Truss'ın hayatına dair detaylar!

Geçtiğimiz gün İngiltere seçiminin sonuçları belli oldu. Lis Truss ülkenin Başbakanlık oylamasında kazanan isim oldu ve hakkında bilinmeyenler herkes tarafından merak edildi. Liz Truss Kimdir? Kaç yaşında ve nereli? Kariyerine dair bilgiler ve daha fazlası...

Lizz truss

İngiltere'nin yeni Başbakanı Liz Truss kimdir?

Liz Truss, 26 Temmuz 1975'te Oksford'da dünyaya geldi. Profesör bir babanın kızı olan Truss, şu an 47 yaşındadır.

İlk ve orta öğretimini tamamladıktan sonra Merton Clollege'yi bitirdi. Daha sonraki hayatında Oxford Üniversitesi'nde Ekonomi Bölümü'nden mezun oldu. Ekonominin yanında yine aynı üniversitede Felsefe ve Siyaset Bilimi okudu.

Eğitim hayatını tamamladıktan sonra bir süre petrol şirketlerinde Yönetim Muhasebecisi olarak çalışan Truss, ilerleyen yıllarda ise siyasete atıldı.

İngiltere Başbakanı Liz Truss kimdir? Liz Truss'ın hayatına dair detaylar! - Resim : 2

Liz Truss'ın siyasi hayatı

Hayatının belirli bir döneminden sonra siyasete atılmaya karar veren Truss, Muhafazakar Parti'de aktif olarak göreve başladı. Parti üyesi olarak birçok farklı dönemde kabine pozisyonlarında görev yaptı.

2016-2017 yılları arasında Birleşik Krallık Adelet Bakanı Lord Şansölyesi olarak görevini tamamladı. İlerleyen zamanda 10 Eylül 2019 tarihi itibarıyla Kanın ve Eşitlikler Bakanı oldu.

Kadın ve Eşitlikler Bakanı olarak 2 yıl boyunca görev yapan Liz Truss, 15 Eylül 2021 tarihinde İngiltere'nin Adalet Bakanı olarak göreve getirildi.

İngiltere Başbakanı Liz Truss kimdir? Liz Truss'ın hayatına dair detaylar! - Resim : 3

İngiltere'nin 3'üncü kadın başbakanı Liz Truss

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın görevinden ayrıldıktan sonra partide liderlik için seçim yapıldı. Seçimin ardından aktif olarak Adalet Bakanı olarak görev yapan Lis Truss yeni İngiltere Başbakanı olarak seçildi ve göreve başladı. Ayrıca Liz Truss, İngiltere'nin 3'üncü kadın başbakanıdır.

Bununla beraber Liz Truss evli ve iki çocuk annesidir.