Uber hisseleri, yüklesen görünümle bir buçuk ayın zirvesine çıktı

Uber hisseleri, ABD’li araç paylaşım şirketinin finansal görünümünü yukarı yönlü revize etmesiyle yükseldi.

Uber hisseleri, yüklesen görünümle bir buçuk ayın zirvesine çıktı

Açılış öncesinde yüzde 6'nın üzerinde sert yükseliş gösteren Uber hisseleri, alıcılı seyrini gün içinde genişletti. Dün en son 39,79 dolardan işlem gören UBER kodlu hisse senetleri, 21 Eylül seansına güçlü artışla başladı.

42,30 dolardan açılış yapan hisseler, 43,04 dolara kadar çıktı. Türkiye saatiyle 16.45'te yüzde 6,75 artıda seyreden hisseler, bir buçuk ayın en yüksek düzeyini gördü.

New York Borsası’nda işlem gören hisselerin 5 günlük kazancı yüzde 9’a yaklaştı.

Yapılan SEC açıklamasına göre şirket üçüncü çeyrek için 22,8 milyar ile 23,2 milyar dolar arasında brüt rezerv bildirmeyi beklediğini aktardı.

Daha önce ikinci çeyrek kazanç çağrısında Uber'in beklentisi 22 milyar ile 24 milyar dolar aralığındaydı. Ayrıca, 2021 yılının dördüncü çeyreği için Uber, 0 ile 100 milyon dolar arasında Düzeltilmiş FAVÖK sunmayı beklediğini söyledi.

UBER CEO'su Dara Khosrowshahi, krizin fırsat yarattığını söylediklerini ve bunun kesinlikle son 18 ay boyunca Uber için doğru olduğunu ifade etti:

''Ekibin yorulmak bilmeyen çalışması sayesinde hem mobilite hem de teslimatta küresel liderliğimizi büyütmekle kalmadık; bunu her zamankinden çok daha kârlı bir şekilde yaptık. Sonuçta Uber önemli bir dönüm noktasına geliyor.''

Etiketler