Twitter'da 'tek kelimelik tweet' akımına Erdoğan'da katıldı

Sosyal medya platformu olan Twitter'da 'tek kelimelik tweet' paylaşımları ile doldu. Kısa bir sürede büyük hesaplar dahil olurken Cumhurbaşkanı Erdoğan'da bu akıma katıldı.

Twitter'da 'tek kelimelik tweet' akımına Erdoğan'da katıldı

Twitter'da dün akşam saatlerinde başlayan 'tek kelimelik tweet' paylaşımları ses getirdi. Sosyal medya kullanıcılarının ve şirketlerin dahil olduğu akıma Cumhurbaşkanı Erdoğan ve birçok siyasi kişilik de katılmış durumda. 

Twitter'da yeni akım ses getirdi

Akım dahilinde atılan tweetler şirketler genelinde odak noktaları ve dahil oldukları alanı öne çıkarmak adına atıyor. 

Twitter'da 'tek kelimelik tweet' akımına Erdoğan'da katıldı - Resim : 1

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da bu akıma katılanlar arasında yer alıyor.

Twitter'da 'tek kelimelik tweet' akımına Erdoğan'da katıldı - Resim : 2

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılmasından sonra Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ses getiren bir paylaşımda bulundu.

Twitter'da 'tek kelimelik tweet' akımına Erdoğan'da katıldı - Resim : 3Son olarak Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise paylaşımıyla güldürdü.

Twitter'da 'tek kelimelik tweet' akımına Erdoğan'da katıldı - Resim : 4Twitter'dan 'düzenle' özelliği geldi

Geçtiğimiz gün Twitter 'tweet düzenleme' özelliğiyle gündeme gelmişti. Şirket üzerinden yapılan açıklamada, “Her yeni özellik gibi, potansiyel sorunları halkla paylaşılmadan önce belirleyip çözmemize yardımcı olması için Edit Tweet özelliğini daha küçük bir grupla test ediyoruz. Bu bizim en çok istenen özelliğimiz olduğundan, doğru anladığımızdan emin olmak istiyoruz. Testlerden, bu yeni özelliğin nasıl kullanıldığını ve insanların Tweet okuma ve yazma şekli üzerindeki etkisini hızlı bir şekilde anlamayı umuyoruz. 

Bu testte, Tweetler yayınlandıktan sonraki 30 dakika içinde birkaç kez düzenlenebilecektir. Düzenlenen Tweetler bir simge, zaman damgası ve etiketle görünecek, böylece okuyucular orijinal Tweetin değiştirildiğini açıkça görecek. Etikete dokunmak, izleyicileri bağlam için Tweet’in geçmiş sürümlerini içeren Geçmişi Düzenleme’ye götürecek.

Edit Tweet özelliğinin kullanıma sunulmasıyla birlikte Tweetlemenin daha ulaşılabilir ve daha az stresli hissettireceğini umuyoruz. Sohbete sizin için anlamlı olacak şekilde katılabilmelisiniz ve biz de bunu yapmayı zahmetsiz hissettirecek yollar üzerinde çalışmaya devam edeceğiz. @TwitterBlue için Tweet bildirimlerini açın, çünkü yakında paylaşacak daha çok şeyimiz olacak!” ifadeleri kullanıldı.

Ezgi Yılmaz/BirBorsa.com

Etiketler