Gizemli hastalık panik yarattı! 3 kişi hayatını kaybetti

Kovid-19 salgını sonrası normalleşme süreci devam ederken bu sefer Arjantin'den kötü haber geldi.

Gizemli hastalık panik yarattı! 3 kişi hayatını kaybetti

2020 yılından beri etkilerinin devam ettiği Kovid-19 salgından sonra yeni çıkan gizemli hastalık panik yarattı. Kötü haber Arjantin'den geldi. Zatürreye benzeyen gizemli hastalık endişeye sebep olurken araştırmaların devam ettiği duyuruldu.

gizemli virüs panik yarattı

Gizemli hastalık yüzünden 3 kişi hayatını kaybetti

Arjantin'de görülen gizemli hastalık sonucunda 3 kişi hayatını kaybetti. Güney Amerika'da bulunan sağlık yetkilileri ardından 6 kişinin daha enfekte olduğunu açıkladı. 

Tucumán kentinde bulunan vakalar özel bir hastanede tedavi gören 8 sağlık çalışanı ve bir yoğun bakım hastasından oluşuyor.

Tucumán eyaletinin sağlık bakanı Luis Medina Ruiz, gizemli hastalığa yakalanan İlk altı hastanın 18-22 Ağustos tarihleri ​​arasında yoğun akciğer enfeksiyonu ile hastaneye başvurdukları ve nefes almada güçlük ve göğüs ağrısı benzeri belirtiler gösterdiklerini açıkladı.

Gizemli hastalık panik yarattı! 3 kişi hayatını kaybetti - Resim : 2

Yeni virüs endişe yarattı

Virüsün ortaya çıkmasından sonra ölümler yeni endişelere yol açarken viral bir salgın olabileceği düşünülüyor.

Tucumán eyaletinin sağlık bakanı Luis Medina Ruiz, , "Bu hastaların ortak noktası, iki taraflı pnömoni ile şiddetli solunum rahatsızlığı ve Covid-19’a çok benzeyen X-ray görüntülerindeki benzerliktir. Ancak, hastaların, 'Covid-19, soğuk algınlığı, hem A hem de B tipi grip' dahil olmak üzere 30'dan fazla virüs ve bakteri için test edilmiş ve bunların hepsi negatif çıkmıştır." sözlerine yer verdi.

Ezgi Yılmaz/BirBorsa.com