Türklerin damga vurduğu eser NFT olarak satışa çıkıyor!

Reddit sitesi bünyesinde Reddit Place adıyla gerçekleştirilen dijital etkinlik, dünya çapında ses getirmeye devam ediyor. Etkinlik boyunca yürütülen ve birçok ülkeden katılan kullanıcılar tarafından oluşturulan dijital sanat eseri, NFT olarak satışa çıkıyor!...

Türklerin damga vurduğu eser NFT olarak satışa çıkıyor!

İnternet dünyasının en çok takip edilen sitelerinden biri olan Reddit'te gerçekleşen Reddit Place etkinliğinde yapılan ve tamamlanmasının ardından büyük bir yankı uyandıran dijital sanat eseri, NFT olarak satışa çıkmaya hazırlanıyor.

İlk olarak 2017 yılında denenen Reddit Place etkinliği, site tarafından yaratılan 999x999 piksellik görsel boşluk ile kullanıcılarına dijital bir tasarım imkanı tanıyor. Dünyanın dört bir yanından siteye ulaşan kullanıcıları ile dijital bir sanat eseri ortaya çıkaran Reddit Place'de bu senenin en çok dikkat çeken bölümleri ise Türkiye'ye aitti. Türk kullanıcıların organize bir şekilde çalışarak yarattığı özel motifler, dünya çapında da büyük bir ses getirdi.

Türk Bayrağı, Atatürk portresi, İstanbul silüeti...

Birçok ülkenin motiflerini ve değerlerini taşıyan Reddit Place tasarımında Türk kullanıcılar tarafından ülkemize ait birçok detay yer aldı. Türk Bayrağı, Atatürk portresi, İstanbul silüeti, Fatih Sultan Mehmet, Barış Manço, Anıtkabir, TB-2 Bayraktar, Kaplumbağa Terbiyecisi, Çay bardağı gibi birçok motifin yer aldığı özel tasarıma ise NFT satışından dolayı ilk başta kullanıcılar tarafından eleştiriler geldi.

Tasarımda yer alan bazı çizimlerin ayrı bir şekilde NFT olarak satılmasına karşı çıkan çeşitli gruplar, tepkilerini ortaya koyarak büyük bir sosyal medya örgütlenmesi gerçekleştirdi.

Belirttiğimiz gibi etkinliğin tüm dünyaya açık olması ve çeşitli ülkelerden gelen grupların kıyasıya rekabet ederek çizim ekranında boşluk araması ise dönem dönem gerginliklere neden oldu. Fransız kullanıcıların daha büyük alanlarda hakimiyet kurma isteğine çeşitli ülkelerden gelen baskı uygulanması, Kanada bayrağı için yer kalmaması gibi birçok atışmada etkinliği farklı bir boyuta taşıdı.

Özet olarak internet dünyasını tek bir çatı altında toplamayı hedefleyen ve yaratılan eserle gündem olmaya devam eden Reddit Place etkinliği, tamamlandığı ilk andan itibaren ilgisini sürdürüyor. Oluşturulan tasarımın ise tek bir çizim altında tüm görüntü olarak NFT piyasalarına dahil olmasına da Reddit tarafından onay çıktı.