EYT ve 3600 ek gösterge için son dakika!

Yakın zamanda Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile dört farklı adım atarak bu adımlarla ilgili bilgiler verildi. Önem arz eden bu 4 adım hakkında bilgilere haberimizi inceleyerek bilgi sahibi olabilirsiniz.

EYT ve 3600 ek gösterge için son dakika!

Son dakika EYT ve 3600 ek gösterge için 4 farklı yol haritası açıklandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ülkemizde yaşanan bazı olumsuz nedenlerden dolayı 4 farklı yol haritası çizerek bilgiler verdi. Cumhurbaşkanı ilk adım olarak asgari ücret meselesini çözüme kavuşturarak bu alanda 2 farklı çalışmayı yayınladı. Asgari ücret 2022 yılında %50,5 oranında artışı ile yarım asrın en büyük artışın gerçekleştirip bu alanda çalışmalarını sürdürdü.

Bunun yanında, Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda asgari ücret üzerinden gelir ve damga vergisi kaldırılıp işçinin yanında işverenin de elini rahatlatan pek çok gelişmeye dahil oldu. Yaptığı ilk zamdan sonra ise temmuz ayında ikinci zam haberini verdi.

İkinci adım ise emekli ve memur maaşları için yapılacak zamlar ve düzenlemeler olarak emekli ve memurlar için belli oranlarda ve büyük düzenlemeler yapıldı. Toplu sözleşme zam oranı ve enflasyon farkı kadar yapılan memur zammı için ek refah düzenlemesi yapılarak sunulan avantajları sıraladı. Böylece memurun almış oldu 6 ayda aldığı zam oranı %30,95 düzeyinde gerçekleşerek bu seviyede artış yapıldı.

Diğer adımlar ise şu şekilde!

Asgari ücret, emekli ve memur zammı mesellerinin çözüme kavuşmasıyla birlikte 3600 ek gösterge düzenlemesi en öncelikli gündem maddesi halini alarak belli oranlarda bir düzenlemeye gidildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Memur-Sen 2022 yılında 3600 ek gösterge konusunda 2 toplantı gerçekleştirerek, düzenlemede yeni taslaklar oluşturup belli oranlarda çalışma yapıldı. Üçüncü toplantı ise 10 Mayıs 2022’de yapıldıktan sonra 3600 ek gösterge düzenlemesi aynı ay içerisinde Meclis’e geleceği kararı ile bekleme başlandı.

Yapılmış olan dördüncü adım ise EYT tarafından yapılmış oldu. EYT’liler, 8 Eylül 1999 öncesinde sigortalı olarak çalışmaya başlamış yıl ve prim şartını tamamlamış sadece yaşı bekleyen sigortalılar olarak tanımlanan bir sistem ile çalışan kişiler için geçerli olmuştur. Burada farklı kurumlarda çalışanlar, primi eksik olanlar, staj sigortası olanlar gibi çeşitli yapıda sigortalı vatandaşları dahil eden bir sistem için haber bekleniyordu. Bu konuda ise çalışmaların hızlandığı belirtilerek belli oranlarda çalışmalar yapıldı.