Borcu olanlar müjde! 56 milyar TL’lik borç affı geliyor

Ekonomik yönden zorluk çeken vatandaşlar özellikle borç ödemekte de bir hayli zorlanmaktadır. Borcu olan vatandaşlara müjde verildi!

Borcu olanlar müjde! 56 milyar TL’lik borç affı geliyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 1 Ekim itibariyle borçlarla ilgili çalışmalara başlanacak. Ekonomi başta olmak üzere pek çok düzenleme 1 Ekim tarihinden çalışma yapmaya başlayacak. Hazırlıkları devam eden çalışma kapsamında eğer çalışmalara başlanırsa KYK borçlarının faizinin silinmesi, elektrik su faturasından dolayı icra dosyalarının silinmesi, enflasyon düzeltmesi gibi konularca çalışma yapılması ön görülmektedir.

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından ekonomiyle ilgili çeşitli düzenlemeler yapılmaya hazırlanıyor. Özellikle son zamanlarda gündeme gelen KYK borç faizlerinin silinmesi ve dar gelirlilerin elektrik, su, doğalgaz gibi borçlarından kaynaklı icra dosyalarının silinmesiyle ilgili düzenlemeler yasa da yer alacak. Yapılacak düzenlemeyle beraber borçların toplam tutarı 56 milyar TL’yi bulacak.

KYK borçları toplam 26 milyar TL!

Üniversite okurken öğrenim kredisi alan ve bu şekilde okulunu bitiren gençlerin sayısı toplam 3 milyon 157 bini buluyor. Bu öğrencilerin toplam aldığı borç miktarı ise 26 milyar TL’yi buluyor. Cumhurbaşkanı tarafından verilen karar kapsamında gelecek yıldan itibaren kredi ödemesi yapacak kişilerin sadece aldığı kredi miktarından sorumlu olacağı belirlenmişti. Son 11 yılda toplam 7 kez yapılandırması yapılan KYK öğrenim kredilerinin geri ödemelerinde yeni bir adım daha atılıyor. 

30 milyar TL’lik icra ve haciz borcu silinecek!

Borcu olanlar müjde! 56 milyar TL’lik borç affı geliyor - Resim : 1

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından yapılan son duyuruda dar gelirlilere yönelik destek paketi için yasal düzenlemeye kısa süre kaldı. Toplamda sayısı 6 milyona ulaşan dar gelirli vatandaşın 15 Ağustos ve öncesinde başlatılmış icra ve haciz işlemlerine ait 30 milyar TL tutarındaki borçlar silinecek. Hazine ve Maliye, Enerji ve Tabii Kaynaklar ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlıkları tarafından ortak başlatılan çalışmayla yeni destek paketi 1 Ekim tarihinde meclise sunulacak.

Ev sahibi ve Kiracı arasında kira anlaşmazlıkları son bulacak

Devlet tarafından meclise sunulacak yeni düzenlemeyle ev sahibi ve kiracı arasında olan kira anlaşmazlıklarını kapsayacak şekilde düzeltilmesi için yasal düzenleme yapılacak. Özellikle Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından kira, kat mülkiyeti ve komşuluk hakkından dolayı doğan uyuşmazlıklarda arabuluculuğun yapılacağı ve az masraflı bir şekilde çözüme kavuşturulacağı belirlendi.