Sahipsiz köpekler can yakmaya devam ediyor!

Son dönemlerin en çok tartışılan konularından birisi de sokak hayvanlarının durumu oldu. Sahipsiz ve başıboş köpeklerin sayısı o kadar artış gösterdi ki artık yemek bulmakta zorlanan hayvanlar insanlara saldırarak yaralamaya ve bazen insanları hayatlarından ediyor.

Sahipsiz köpekler can yakmaya devam ediyor!

Son dönemlerin en çok tartışılan konularından birisi de sokak hayvanlarının durumu oldu. Sahipsiz ve başıboş köpeklerin sayısı o kadar artış gösterdi ki artık yemek bulmakta zorlanan hayvanlar insanlara saldırarak yaralamaya ve bazen insanları hayatlarından ediyor. Bu konu özelinde birçok fikir üretilse bile hayvan severler sokak hayvanlarının barınakta sağlıklı yaşam koşullarına erişemeyeceklerini ve sokaklarda kalması gerektiğini düşünüyor. Buna karşılık olarak ise birçok vatandaş ise hayvanları kendilerinin de çok sevdiğini fakat artık kendilerine ve çevrelerine zarar vermelerinden dolayı yaşam alanlarından uzaklaştırılması gerektiğine inandıklarını dile getirdi.

Son dönemlerde sokak hayvanlarının saldırısı sonucunda ölen birçok insan medyada geniş çapta yer bulmuştu.

Sokak hayvanları sorunu nasıl çözülecek?

Konya'nın Kulu ilçesinde sahipsiz bir sokak köpeğinin saldırısı ile yere yığılan 9 yaşındaki çocuk, boğazından ve başından yaralandı. Kemaliye Mahallesi Cafer Baran Caddesi'ndeki evlerinin önünde Çınar S'ye köpeğin saldırdığını gören vatandaşlar, hayvanı uzaklaştırarak çocuğu kurtardı. Yaralı çocuk, olay yerine gelen ambulansla Kulu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Çocuğa 40 dikiş atıldı, tedbir amaçlı kuduz aşısı yapıldı.

Yaralanan küçük Çınar'ın sağlık durumunun iyi olduğunu fakat kalıcı hasarların olabileceği öğrenildi.

Etiketler