Ünlü ekonomist tahminiyle ezber bozdu: Dolar 4 TL düşecek!

Dolar kurunun dalgalı devam etmesi özellikle yatırımcıyı oldukça heyecanlandırmaktadır. Ekonominin en önemli sorularından olan dolar fiyatıyla ilgili ünlü ekonomist açıklama yaptı.

Ünlü ekonomist tahminiyle ezber bozdu: Dolar 4 TL düşecek!

Dolar kuru, günün en önemli gündem maddesi olmaya devam ediyor. Bu hafta 18,22 TL ile kapanışı yapan dolar kurunda yaşanan yüksek seyir, yatırımcının merakını çekmektedir. Dolar kurunun bundan sonraki süreçte ne kadar olacağı araştırılmaya başlandı. Özellikle ekonomistler tarafından yapılan açıklamalar sıklıkla araştırılmaya başlandı. Ünlü ekonomistler arasında yer alan Turhan Bozkurt, dolar kuru ile ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı. Peki, dolar kuru düşecek mi?

Dolar 21 TL’ye çıkacak!

Dolar kuru ile ilgili yapılan açıklamalar özellikle yatırımcı tarafından araştırılmaktadır. Dolar kuruyla ilgili açıklama yapan ünlü ekonomist Turhan Bozkurt tarafından dolar kurunun Türkiye’ye girecek dövizlerle beraber 21 TL bandına çıkarmaya çalışacakları açıklandı. Yapılan müdahalelerin dolar kurunu düşürdüğünü ve bundan sonraki piyasanın da böyle devam edeceğini belirtti.

Dolar fiyatı

Dolar 4 TL birden düşecek!

Seçimler yaklaştıkça dolar kurunun düşeceğini belirten Turhan Bozkurt, yapılan operasyonların dolar kurunu doğrudan etkilediğini belirtmiştir. Seçim hazırlıklarının yapılmasıyla dolarda sert düşüşler olacağı ve aniden 4 TL gibi bir düşüş yaşanacağı belirtildi. Enflasyona endeksli olarak ilerletilen kur mekanizmasını yönlendirenin hazine olduğunu iddia eden Turhan Bozkurt, dolarda yaşanan düşüşü seçime buldurup daha sonra yeniden yükselteceklerini söyledi.

GÜNCEL DÖVİZ FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ