SON DAKİKA! Asgari ücrete üçüncü zam

En son Temmuz ayında gelen zamdan sonra faturalara da zam gelmesi tüm vatandaşın ekonomik yönden zorlanmasına neden olmaktadır. Bakan müjdeyi verdi! Asgari ücrete üçüncü zam mı geliyor?

SON DAKİKA! Asgari ücrete üçüncü zam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 1 Temmuz tarihinden itibaren geçerli olmak şartıyla asgari ücret 5500 TL oalrak belirlenmişti. Yani Temmuz ayından bugüne kadar çalışanlara 5500 TL aylık veriliyor. Asgari ücret meblağı ne kadar yükselse de enflasyon oranları da artmaya ve faturalara zam gelmeye devam ediyor. Hal böyle olunca vatandaş tarafından asgari ücrete üçüncü zam yapılıp yapılmayacağı araştırılmaya başlandı.

Asgari ücret ile ilgili görüşmeler başladı!

Ekonominin bu denli çalkantılı gitmesiyle beraber Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılmıştı. Yapılan zammın görüşmeleri 30 Haziran tarihinde Resmi gazete’de yayınlanarak halka duyurulmuştu. Gelen zamdan sonra Femaş Metal Sanayii çalışanlarıyla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yılbaşında asgari ücrete yeni zam geleceğine dair beklentiler oluşmasına neden olmuştu. Daha önce ortaya çıkarılan kanunla beraber asgari ücrete bir yıl arayla bir defa zam yapılması dikkate alındığında Temmuz ayında zam yapıldığı için Aralık ayında yapılacak zamla ilgili zorunlulukta ortadan kaldırıldı.

Asgari ücret

Asgari ücret 6700 TL’mi olacak?

Gelen bir diğer iddiaya göre 2023 yılına girmeden önce asgari ücrete yeniden zam gelmesi. Enflasyon oranlarının giderek artış göstermesi vatandaşı olumsuz yönden etkilediği için zam konusu gündeme geliyor. Konuşulan iddialara göre asgari ücretin 6700 TL tutarına çıkacağı tahmin edildi.

Konuyla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Bilgin açıklama yaptı. Vedat Bilgin tarafından yapılan açıklamada asgari ücretle ilgili yıl sonunda bir düzenleme yapılacağı ve emekçilerin ezdirilmeyeceği belirtildi. Bilgin tarafından yapılan açıklamada:

“Yıl sonunda bunu dikkate alarak yeni bir düzenleme yapacağız. Emekçilerimizi ezdirmeyeceğiz. Sermayenin emek düşmanlığı yapmasının karşısında olacağız” denildi.