Türkiye, Kovid vakalarında ne durumda? Vaka sayıları artış gösterdi mi? 14 Ocak 2022

Son günlerde hızla artış gösteren ve tüm dünyada hızla yayılmaya devam eden Omicron varyantı Türkiye'yi de esir almaya devam ediyor.

Türkiye, Kovid vakalarında ne durumda? Vaka sayıları artış gösterdi mi? 14 Ocak 2022

Türkiye'de ve tüm dünyada yeni tip korona virüsün Omicron varyantı tüm dünyayı etkisi almaya devam ediyor. Bulaşı hızlı Kovid'den çok daha hızlı olan Omicroni öldürücülüğü bakımından ise kovid-19'a göre daha düşük seviyelerde bulunuyor.

Vaka sayısındaki hızlı artış yurttaşlarda ise tedirginlik yaratmaya devam ediyor. Yeniden kapanma mı geliyor? Okullar tatil edilecek mi? Sorularının giderek artış yaşamasının bir sebebi de vaka sayılarının 100 bin seviyesine her gün daha çok yaklaşması. Neredeyse her gün yaptığı sosyal medya ve yazılı basında aşılanmanın ve temkinlerin öneminden bahseden Koca, bu salgından kurtulmanın ilk aracı olarak aşı daha sonra ise tedbiri elden bırakılmaması gerektiğini söylüyor. 

Türkiye'de Kaç Korona Vakası Var?

14 Ocak 2022 Cuma günü korona virüs pozitif çıkan hasta sayısı ve ölüm sayısı. İşte detaylar...

14 Ocak Korona Tablosu

14 Ocak Korona virüs tablosu başlıklı Sağlık Bakanlığı, imzalı korona virüs vaka tablosunu ve güncel aşı haritasını yayınladı.

Türkiye'de korona virüse karşı müdahale kapsamında son 24 saatte 392 bin 438 yeni kovid-19 testi yapılırken, 67 bin 857 yeni vatandaşımızın testi pozitif çıktı. 

167 vatandaşımız ise hayata veda etti.

korona virüs tablosu 14 ocak

Sosyal medya hesabından açıklamalar yapmayan devam eden Bakan Koca şunları söyledi:

"Bilindiği gibi, Turkovac’ın primer aşılama Faz 3 sonuçları bilim insanları tarafından açıklandı. Bu sonuçlar, Turkovac’ın, karşılaştırıldığı inaktif aşıdan daha etkili olduğunu göstermiştir. Turkovac’ı bekleyenler, yerli aşıya güvenleri artmış olarak aşılarını yaptırabilirler."

Aşı yaptırımı konusunda ısrarını her gün dile getiren Bakan Koca, vakaların tamamen bitmesi için aşılanma sürecinin en kısa sürede tamamlanması gerektiğini ve tedbirin elden bırakılmaması gerektiğini dile getirdi.

Etiketler