Tesla hayranlarına kötü haber Cybertruck iptal!

Tesla şirketinin ürettiği yeni seri elektrikli araç modellerinin üretime geçeceği tarih olarak bu yıl sonunu işaret etmişti. Tesla şirketinin resmi sitesinde daha önce üretim tarihi bölümü kaldırımıştı, bugün ise Cybertruck üretiminin 2023 yılının ilk çeyreğine ertelendiği duyuruldu.

Tesla hayranlarına kötü haber Cybertruck iptal!

Tesla şirketinin yeni ürünü olması beklenen CyberTruck modeli araçlarının üretim tarihi konusunda giderek çıkmaza giriyor. Kısa süre önce Tesla'nın resmi internet sitesinde Cybertruck modeli araçların üretime başlanacağı tarih siteden kaldırılmıştı. Bu hareketin üzerine aracı bekleyen Cybertruck hayranları üretimin iptal olacağını sosyal medya platformu Twitter ve Reddit'te sıkça dile getirmiş fakat resmi bir açıklama gelmemesi konunun bilinmezliğinin artırmıştı. 

Geçtiğimiz yıl yaşanan erteleme sürecinin ardından aracın hayranları ve bekleyen yüzbinlerce takipçi şimdi de 2 kez erteleme kararı alınan ve üretimine bir türlü geçilemeyen yeni elektrikli araç için Elon Musk'a sosyal medyadan yüzbinlerce yorum yapıldı. Yeni Tesla araçlarının üretimine hemen başlanması istenmeye devam ediyor. Daha önce şahsi araç olarak kullanıldığı gözlemlenen aracın neden seri üretime geçmediğine dair ise net bir açıklama ya da gerekçe gösterilmedi. 

Tesla Cybertruck Yine Ertelendi

Tesla, bu yıl başlamasını planladığı aracı Cybertruck serisi araçlarının üretimi için 2022 yılındaki tamamlanma sürecinin 2023 yılının ilk çeyreğine ertelendiğini duyurdu. Konu ile ilgili olarak sadece şu bilgi yer aldı. Söz konusu segmentteki araçların arasındaki rekabetin giderek kızıştığı ve Cybertruck araçlarının bu rekabette geri kalmaması için yeni fonksiyonel ve kullanışlı özelliklerin eklenmesi için ekstra bir zamana ihtiyaç duyulduğu bu sebeple araçların üretimine daha geç başlanacağı tahmin ediliyor.

Aracın yer aldığı segmentin sektörde karlılık oranının yüksek olduğu biliniyor. ABD genelinde en çok satış yapılan araç türü olarak truck modellerinin satışa sunulması konusunda ince detaylara kadar önem verildiği söyleniyor.

Tesla Cyberturk Sınırlı Sayıda Olacak!

Dış basında yer alan habere göre 2023'ün ilk çeyreğinde sadece sınırlı adetli Cybertruck üretileceği, talep ve zamansallığa göre üretim sayısında artışa geçileceği dile getirildi. Tesla tarafından gecikme ya da herhangi bir konudaki hiçbir yanıt verilmedi... 

2019 yılında tanıtım toplantılarını ve lansmanını bizzat kendi üstlenen Elon Musk, üretimin 2021 yılının sonunda olacağını dile getirmiş daha sonra bu tarih 2022 sonuna ertelenmişti. Şimdi ise 2023 yılının ilk çeyreğine ertelenerek daha üretime başlanmadan 2 sorun birden çıktığı gözlemlendi.

Etiketler