Türkiye faizden muzdarip! Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Türkiye’de sürekli artış gösteren enflasyon oranları sebebiyle hemen herkes maddi yönden olumsuz etkilenmektedir. Herkes tarafından merkez bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Şeklinde araştırma yapılmaktadır.

Türkiye faizden muzdarip! Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Her ay Merkez Bankası tarafından açıklanan faiz kararı henüz açıklanmadı. Ekim ayıyla ilgili faiz kararıyla ilgili araştırma yapan kişiler açıklanma tarihini araştırmaya başladı. Merkez Bankası tarafından belirli günlerde düzenlenen PPK faiz toplantısının Ekim ayında da ne zaman yapılacağı belli oldu. Peki Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Merkez Bankası faiz kararı toplantısı ne zaman gerçekleştirilecek?

Ekonomi ve piyasaları yakından takip eden kişiler tarafından araştırılan Merkez Bankası faiz kararı ile ilgili araştırmalar arama motorları üzerinde araştırılmaya devam ediliyor. Özellikle faiz kararı dolar, euro, borsa ve altın gibi yatırım araçlarını etkilediğinden dolayı yatırımcılar tarafından Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Sorusu sorulmaya başlandı. İşte, detaylar…

Ekim ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Merkez Bankası tarafından her ay açıklanan faiz kararı toplantısı Ekim ayı için henüz gerçekleştirilmedi. Merkez Bankası tarafından yapılan açıklama kapsamında Merkez Bankası faiz kararı toplantısı 20 Ekim tarihinde gerçekleştirilecek. Yapılacak olan toplantı sonucu alınan kararlar da aynı gün içinde saat 14.00 ile 15.00 arasında açıklanacak.

Faiz artışı ne kadar olacak?

TCMB Ekim faiz

Her ay Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından açıklanan faiz kararı, Ekim ayı için henüz açıklanmadı. TCMB Piyasa Katılımcıları tarafından yapılan anket kapsamında 2022 yılı sonunda TÜFE artış beklentisi %67,78 olarak açıklandı. Gerçekleştirilen Piyasa Katılımcıları Anketi sonucu yıl sonu dolar kuru beklentisi de paylaşıldı.  Yapılan paylaşım sonunda yıl sonu dolar beklentisi de 19,82 olarak açıklanmasının ardından enflasyonun ve faizin de yükseliş göstereceği ister istemez düşünülmeye başlandı.

Cari yıl sonu büyüme beklentisi ise %4,8 ise %5,1’e çıktı. 2023 yılı için ise büyüme beklentisi düşüş gösterdi. Gayrisafi Yurt İçi Hasıla tarafından açıklanan yıl sonu beklentisi %4,5’tan %4,2’ye geriledi.