Türk Telekom'dan zam açıklaması!

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu'nun erteleme açıklamalarının ardından çıkan iddialara rağmen internet zamları uygulanıyor mu? Çıkan haberlerin ardından Türk Telekom açıklama yaptı...

Türk Telekom'dan zam açıklaması!

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan erteleme kararının ardından Türk Telekom tarafından yeni bir açıklama geldi. İnternet tariflerine uygulanması planlanan yüzde 67'lik zammın erteleme kararına rağmen uygulamaya geçtiğine dair çıkan iddiaların ardından Türk Telekom, yaptığı açıklamaya yaşanılan sürece açıklık getirdi. Türk Telekom, gerçekleştirdiği resmi açıklama ile çıkan iddiaların yalan olduğunu vurguladı.

Zamlar sanıldığı kadar yüksek olmayacak!

Geçtiğimiz hafta Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu tarafından uygulanacak zamanların 1 Haziran 2022 tarihine ertelendiği duyurulmuştu. Konu hakkında çıkan birçok söylentinin ardından açıklama yapmak zorunda kalan Türk Telekom, yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

"Aradan geçen iki yılı aşkın süre zarfında dünya ve Türkiye ekonomisindeki konjonktüre bağlı olarak maliyetleri doğrudan etkileyen ekonomik parametrelerde ciddi değişiklikler yaşanmıştır. Şubat 2020’den bugüne iletim maliyetleri önemli ölçüde artmış olmasına rağmen transmisyon ücretlerinde herhangi bir değişikliğe gidilmemiştir."

Yapılan açıklamanın ardından ayrıca kullanıcıları bilgilendiren Türk Telekom, yapılacak zammın iddia edilen oranların ve enflasyonun bir hayli altında olacağını belirtti.