İnternet zammına erteleme kararı geldi!

Türk Telekom kullanıcılarına yönelik uygulanması beklenen yüzde 67'lik zamma, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu tarafından erteleme kararı geldi!

İnternet zammına erteleme kararı geldi!

İnternet zammı ertelendi mi? 

Türk Telekom tarafından duyurulan ve internet tarife fiyatlarına uygulanması planlanan %67'lik zam, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu’nun aldığı kararla iki ay ertelendi.


Bugün yürürlüğe girmesi beklenen zam planlaması, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu’nun aldığı kararla 1 Haziran'a ertelendi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu'nun (BTK) Mart ayının başlarında aldığı kararla Türk Telekom altyapısı üzerinden verilen genişbantlı internet tarifelerine bugün itibariyle yüzde 67'lik zam uygulanması bekleniyordu. Bugün yapılan açıklamayla ise aylık toptan fiyatta artışa gitmeyi planlayan Türk Telekom internet tarifelerine ani kararla dur emri verildi. Yapılan açıklama sonrası belirli bilgiler verilerek zam şu anlık süreçte ertelenmiş görülüyor. 

Peki asıl hedef ne? 


Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu, bugün aldığı yeni karar ile bu zammın yürürlük tarihini iki ay ileriye atarak 1 Haziran’a erteledi. Alınan erteleme kararına rağmen Mart ayının başlarında görüşülen ve onay alan %67'lik zammın yazın başlamasıyla faturalara yansıması bekleniyor. BTK tarafından yapılan açıklama:


Kurulun kararında, "5809 sayılı Elektronik Haberleşme Kanununun 6, 13, 14 ve 20’nci maddeleri, Erişim ve Arabağlantı Yönetmeliği’nin 5 ve 12’nci maddeleri ve ilgili diğer mevzuata istinaden; Kurumumuz düzenleme hakları saklı kalmak kaydıyla;


Türk Telekom Referans IP Seviyesinde Veri Akış Erişimi Teklifinde yer alan port ücretleri ile Türk Telekom Referans Arabağlantı Teklifinde yer alan aylık THK ücretlerine ilişkin alınan 09.03.2022 tarihli ve 2022/DK-ETD/64 sayılı Kurulu Kararı’nın 01.04.2022 olan yürürlük tarihinin 01.06.2022 tarihine ertelenmesi,

İşbu Kurul Kararı ile yapılan değişikliği içeren Referans Tekliflerin, Kararın tebliğini müteakiben 3 (üç) gün içerisinde Türk Telekom internet sayfasında yayımlanması, hususlarına karar verilmiştir" ifadeleri yer aldı.