Türk Futbol Federasyonu Başkanı istifa etti!

Türk futbol federasyon başkanı Nihat Özdemir bugün itibari ile istifasını duyurarak istifa etti. İstifa nedeni bilinmediği gibi her hangi bir açıklama da bulunmadı. İşte detaylar...

Türk Futbol Federasyonu Başkanı istifa etti!
TFF Başkanı Nihat Özdemir görevinden istifa etti!

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir görevinden istifa ederek başkanlıktan ayrıldı. Konuyla ilgili TFF’den resmi açıklama geldiği ile ilgili tüm bilgiler resmi TFF sitesinden açıklandı. Türkiye Futbol Federasyonu’na Başkan Vekili Sayın Servet Yardımcı’nın vekâleten başkanlık edeceği bilgisini de açıklanarak bu alanda Servet Yardımcı yeni başkan olduğu açıklandı.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, bugünkü Kulüpler Birliği toplantısı öncesi görevinden istifa ederek belgeleri imzalayarak ayrıldığını resmi olarak belirledi. Ayrıca konu ile ilgili Türkiye Futbol Federasyonu’ndan ilk açıklama yapılarak yapılmış olan istifayı doğrulandı. Yapılan duyuru ile şu noktalara değinildi.

  “Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu’nun bugün yaptığı toplantıda, Başkanımız Sayın Nihat Özdemir görevinden istifa etmiştir. Yönetim Kurulu’nun aldığı kararla, Türkiye Futbol Federasyonu’na Başkan Vekili Sayın Servet Yardımcı vekâleten başkanlık edecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” İfadeleri yer alarak istifa konusu tam olarak duyuruldu. İstifa kararı sonrası resmi açıklamanın gün içinde yapılması beklenen haberler arsında yer alıyor. Görev süresinin dolmasına 1 yıl kalan Nihat Özdemir, 2019’da tek aday olarak girdiği TFF Başkanlık Seçimi’nde 179 oy olarak federasyonun 42. Başkanı olarak görevine başlamıştı.

Eski TFF başkanı Nihat Özdemir Kimdir?

Eski TFF başkanı olan Nihat Özdemir evli ve 2 çocuk babası bir adamdır. Ankara Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisinden makine yüksek mühendisi olarak mezun olmuş ve futbola daima bir ilgisi olan bir kişidir. Üniversitedeyken Necmettin Erbakan’ın asistanlığını yaparak kariyer adımlarını yavaş yavaş tırmanan birisidir.

 İngilizce bilen bir kişi olup Türk Futbol Federasyonunda büyük bir yeri olan bir başkandı. Bugün gün saatlerinde istifa haberinin geldiği ve istifasının doğrulandığı başkan işinden ayrıldı. Ancak henüz istifa nedeni bilinmediği gibi tam olarak nasıl bir yol izlediği ve nasıl bir nedenle istifa ettiği de tam olarak açıklanmadı. İstifanın asıl nedeni bilinmediği için genelde yaşından dolayı olarak bir ayrılış düşünüldü.