Getir, Şok Marketler'e ortak olacağını açıkladı

Şok Marketler tarafından yapılan duyuruda, Yıldız Holding ve iştiraklerinin sahip olduğu bir kısım azınlık payların, Getir Perakende Lojistik A.Ş.'ye satışı için stratejik ortaklık görüşmelerinde bağlayıcı olmayan niyet mektubu imzalandığı bildirildi.

Getir, Şok Marketler'e ortak olacağını açıkladı

Şok Marketler Tic. A.Ş. tarafından KAP'a yapılan açıklamada, Şok Marketler Tic. A.Ş.'de doğrudan/dolaylı pay sahibi olan Yıldız Holding ve iştiraklerinin sahip olduğu bir kısım azınlık payların, Getir Perakende Lojistik A.Ş.'ye ya da ilişkili şirketlere satışı için stratejik ortaklık görüşmelerinde bağlayıcı olmayan niyet mektubu imzalandığı kaydedildi.

5 yıl önce kurulan hızlı teslimat şirketi Getir, 2021 yılının ocak ayı sonunda şirketin Londra'da faaliyete geçtiğini bildirmişti. Şirket kurucusu Nazım Salur, Getir'in Türkiye dışında da faaliyete geçmesine ilişkin son gelişmelerden ve yeni finansman planlamalarından söz etmişti.

Şirket, mart ayında 1 milyar dolar değeri aşarak unicorn olduğunu duyurmuş, 300 milyon dolar tutarındaki yatırımla 2,6 milyar dolar değere ulaştığını çevrimiçi basın toplantısıyla açıklamıştı.

12 Kasım'da Avrupa'dan sonra ABD pazarında da faaliyetlerine başladığını duyuran şirket yıl sonuna kadar Boston ve New York'ta da hizmet vereceklerini bildirdi. Salur, ABD'de büyümeyi hızlandırmak için koşulların iyi olması halinde satın alma da yapabileceklerini aktarmıştı.

SOKM SOK MARKETLER TICARET A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 55.6
Satış 55.65
Değişim -0.3%
Son Değer 55.65
En yüksek 56.5
En düşük 55.4
Haftalık Değişim -2.7947%
Aylık Değişim -5.6779%
Yıllık Değişim 3.151%
Etiketler