Taproot güncellemesi ne zaman? Bitcoin’in beklenen güncellemesi Taproot’a saatler kaldı

Bitcoin'in piyasalar tarafından merakla beklenen Taproot güncellemesi için geri sayım başladı.

Taproot güncellemesi ne zaman? Bitcoin’in beklenen güncellemesi Taproot’a saatler kaldı

Bu hafta sonu Bitcoin'in piyasalar tarafından merakla beklenen Taproot güncellemesinin gerçekleşmesi bekleniyor. 709 bin 632 sayılı blokta gerçekleşeceği düşünülen güncelleme, geliştiricilerin ağda gizliliği, ölçeklenebilirliği ve güvenliği artıracak yeni özellikleri entegre etmelerine imkan tanıyacak. 

Taproot güncellemesi, madencilerin yüzde 90'dan fazlasının desteklemesinden sonra haziran ayında kilitlenmişti. Kilitleme ve aktivasyon arasındaki programlanmış bekleme süresi de Taproot geri sayımı yapan sayaçlara göre 27 saatten az kalmış durumda. 

Bitcoin'in tarihi boyunca çeşitli teknik yeniliklerin tek bir yükseltmede eritildiği bir pota olarak görülebilecek olan güncelleme, yeni gelişmelere ve yeni çözümlere imkan tanıyacak.

Güncellemenin fiyata etkisiyle ilgili olarak yorumcular ikiye ayrılıyor. Bazıları güncellemenin çoktan fiyatlandığını belirtirken, bazıları güncellemenin öneminin tam olarak anlaşılmadığından ötürü henüz fiyatlanmadığını söylüyor. 

Bitcoin, geçtiğimiz gün Evergrande'nin iflas iddiaları ile gelen satış dalgasından tam olarak kurtulabilmiş değil. Öte yandan dün akşam SEC'in spot Bitcoin ETF'sini reddetmesi de BTC'de yeni bir düşüş dalgası başlattı.

Bitcoin şu sıralarda 63 bin 722 dolar seviyesinden işlem görüyor. 

Alış 66027.99
Satış 66028
Değişim 0%
Son Değer 66027.99
En yüksek 67130
En düşük 65931.6
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler