Tokyo Olimpiyatları'nda oyunlarla ilişkili vaka sayısı 193'e yükseldi

Tokyo Olimpiyatları'nda oyunlarla ilişkili koronavirüs toplam vaka sayısı 193'e ulaştı.

Tokyo Olimpiyatları'nda oyunlarla ilişkili vaka sayısı 193'e yükseldi

Japonya'da devam eden Tokyo Olimpiyatlarında görevli 24 kişinin daha koronavirüse yakalanmasıyla en yüksek günlük vaka sayısı kayıtlara geçerken, oyunlarla ilişkili toplam vaka sayısı da 193'e çıktı.

Koronavirüs salgın sebebiyle 2021 ertelenen ve 1 yıllık gecikmeden sonra geçtiğimiz Cuma günü sert Kovid-19 önlemleri altında kapılarını açan Tokyo Olimpiyatlarında Kovid-19 bilançosu giderek ağırlaşıyor. Olimpiyatlarda görevli 24 kişinin daha Kovid-19'a yakalandığı açıklandı. Sayı, 1 Temmuz'dan bu yana olimpiyat organizatörlerinin duyurduğu oyunlarla ilişkili vakalarda en yüksek günlük bilanço olarak kaydedilirken, dev spor organizasyonda kayıtlara geçen vakalar toplamını da 193'e taşıdı.

OHAL'e rağmen vaka rekoru

Dün Japonya'nın başkenti Tokyo'da günlük Kovid-19 vakaları pandemi başından beri görülen en yüksek düzey olan 3 bin 177'ye yükselmiş, Japonya genelinde vaka sayısı da 9 bin 583 enfeksiyon ile rekora ulaşmıştı.

Tokyo'da süren OHAL uygulanmasına rağmen vaka sayılarında gözlenen artış salgında yeni dalga endişelerini daha da artırmıştı. Japonya'da hükümet olimpiyatlar boyunca Tokyo'da geçerli olmak üzere OHAL ilan edildiğini açıklamış, uygulamanın 12 Temmuz - 22 Ağustos tarihleri arasında yürürlükte kalacağı ve başkentte insan trafiğini azaltmayı hedeflediği aktarılmıştı.

1 yıllık gecikme

2020 Tokyo Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları Kovid-19 pandemisi sebebiyle bu yıla ertelenmiş, olimpiyat oyunları geçtiğimiz Cuma günü seyircisiz olarak gerçekleştirilen görkemli bir törenle kapılarını açmıştı. Paralimpik oyunlarının ise 24 Ağustos - 5 Eylül 2021 tarihleri arasında gerçekleştirileceğini açıklamıştı.

Etiketler