Delta varyantı endişesi, vatandaşta karamsarlığa yol açıyor

Vatandaşların delta varyantına ilişkin farkındalıklarını ortaya koymayı amaçlayan bir araştırma, Türkiye'yi kısıtlamaların gölgesinde bir sonbaharın beklediğini gösteriyor.

Delta varyantı endişesi, vatandaşta karamsarlığa yol açıyor

Bilim insanlarının tabiriyle, 'açılma değil saçılma yazı' yaşanan Türkiye'de sokaklar sanıldığı kadar rahat değil. Ipsos'un Kovid'in etkileriyle ilgili yaptığı son araştırmalar, vatandaşın delta varyantının gidişatı hakkında endişelerinin olduğunu, alışveriş dünyanın da buna paralel olarak mağaza içinde daha uzun süre rahatlama beklemediğini gözler önüne serdi.   

Kişilerin delta varyantına ilişkin farkındalıklarını ortaya koymayı hedefleyen araştırmanın sonuçları, Türkiye'yi kısıtlamaların gölgesinde bir sonbaharın beklediğine işaret ediyor. Delta varyantını bilenlerin yüzde 71'i bu varyant nedeniyle salgında dördüncü dalganın yaşanmasını bekliyor. Önceki hafta bu şekilde düşünenlerin oranı yüzde 63'tü.

Yalnızca yüzde 17'lik bir kesim yeni bir dalga yaşanmayacağı görüşünde. Hem delta varyantı hem de vaka sayılarındaki artış doğrultusunda toplumun yüzde 68'i pandeminin 2021 yılından daha ileri bir tarihte kontrol altına alabileceğini düşünüyor.

Etiketler