Delta varyantı dev şirketlere diz çöktürmeye başladı

Delta varyantı dev şirketler ofise dönüş kararlarını bir kez daha gözden geçiriyor.

Delta varyantı dev şirketlere diz çöktürmeye başladı

Google, çalışanların ofise dönüşünü Ekim ayı ortasına çekerken, Lyft dönüş için Şubat 2022'yi işaret etti, Twitter halihazırda açtığı ofisleri bir kez daha kapattı.
Korona virüsü salgınına karşı dünya çapında aşılama çalışmaları sürerken, ortaya çıkan varyantlar bir çok ülkede endişe yaratıyor. Aşılama oranının artmasıyla normalleşme adımları atan ülkeler de kısıtlamaları geri getirmeyi tartışıyor.

İş dünyasının önde gelen şirketleri de yaşanan bu gelişmelerle normalleşme yolunda geri adım atmak mecburiyetinde kaldı. Amerika'li teknoloji devi Apple’ın ofise geri dönüş kararını Ekim ayına ertelemesi, diğer büyük şirketler için de emsal oluşturdu.

Maske Takmak Tekrar Zorunlu!

Amerika merkezli Bloomberg’in yayınladığı habere göre bir başka dev şirket Google, çalışanlarının ofise dönüşünü Ekim ayı ortasına erteledi. Google, ofise dönecek çalışanlara aşı olmaları koşulu da getirdi. Şoförlü özel araç çağırma hizmeti sağlamakta olan Lyft dönüş tarihi için Şubat 2022’yi işaret ederken, Twitter halihazırda açtığı ofisleri bir kez daha kapattı. Ofise dönüşü erteleyen Apple ise mağaza çalışanlarına maske takma zorunluluğu getirdi. The Walt Disney Company, Florida ve California’daki eğlence parklarında maskeyi bir kez daha mecburi tutma faaliyetlerine başladı.

Şirketlerin geri adım atmasını yorumlayan Western Kentucky Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden asistan profesör Katrina Burch, “Her şey bir kez daha biraz çılgınlaşıyor gibi hissettiriyor. Tüm organizasyonlar için bunu yönetmek bir hayli zorlayıcı” diye konuştu.

Etiketler