TOKİ'ye başvuranlar dikkat! Başvurunuz geçersiz sayılabilir! 3 gün içerisinde..

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, TOKİ'ye aynı haneden tek bir kişinin başvurusunun kabul edileceği anımsatıldı ve birden fazla başvuru olması halinde ise hepsinin iptal edileceğine dikkat çekildi.

TOKİ'ye başvuranlar dikkat! Başvurunuz geçersiz sayılabilir! 3 gün içerisinde..

Sosyal konut projesi TOKİ'de her geçen gün yeni ayrıntılar ortaya çıkarken, vatandaşlar gelişmeleri yakından takip ediyor. Dar gelirli vatandaşlara yönelik konut, arsa ve iş yeri edindiren TOKİ projesine haneden tek bir kişinin başvuru yapabileceği anımsatıldı.

TOKİ'ye başvuranlar dikkat! Başvurunuz geçersiz sayılabilir! 3 gün içerisinde.. - Resim : 1

Birden fazla başvuru iptal sebebi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile, eşler adına iki başvuru yapıldıysa başvuru tarihi geçmeden, iki eşten birinin başvurusunun geri çekilmesi gerektiği belirtildi. Bu işlem gerçekleştirilmezse her iki başvuru da geçersiz sayılacak.

Ayrıca 18 ve 30 yaş aralığındaki çocuklar, ailelerinden bağımsız kendi adına bireysel başvuru yapabilir.

TOKİ'ye başvuranlar dikkat! Başvurunuz geçersiz sayılabilir! 3 gün içerisinde.. - Resim : 2

Başvuru ücreti 3 gün içerisinde yatırılmalı!

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, başvuru gerçekleştiren vatandaşlar başvurunun ardından 3 gün içinde başvuru bedelini bankalara yatırması gerektiği belirtildi. Bununla beraber süresi içinde bedeli yatırmayanların başvurusunun iptal edileceği vurgulandı. Bu şekilde başvurusu onaylanmayan vatandaşlar ise başvuru süresi bitmemişse tekrar e-Devlet üzerinden başvuru yapabilecek.