Evlenecek olanlar dikkat! Düğünü iptal eden firma hakkında yeni karar

Yargıtay'dan emsal nitelikte karar: Düğünden bir gün önce iptal işlemi yapan firma tazminat ödeyecek.

Evlenecek olanlar dikkat! Düğünü iptal eden firma hakkında yeni karar

Yargıtay, düğünden bir gün önce iptal işlemi yapan organizasyon şirketinin tazminat ödemesine karar verdi.

Mersin'de yaşayan vatandaş, hem oğlu hem de yeğeni için çifte düğün yapmaya karar verdi. Bunun ardından 770 kişilik düğün organizasyonu yapılması için bir firma ile anlaşma sağlandı. Düğün öncesi bu firmaya 21 bin liralık ödeme sağlanırken, geri kalan miktarın düğünden sonra yapılacağı anlaşmasına varıldı.

Anlaşılan firma ise düğünün yapılması istenilen otelle anlaşmaya varamayınca gerekli sorumluluklarını yerine getiremeyeceğini belirtti. Düğüne sadece bir gün kala başka bir firma ile anlaşma yapmak zorunda kalan kişi, bu durumun gelin ve damat tarafından hayal kırıklığı olduğunu söyledi. Birçok kişinin şehir dışından geldiği bu düğüne son bir gün kala başka bir firmayla anlaşmak zorunda kalan kişi zor durumda kaldıklarını belirterek firmadan 31 bin lira tazminat talebinde bulundu.

Mersin 4. Asliye Hukuk Mahkemesi ise değerlendirilmelerden sonra, mal varlığı haklarından kaynaklanan zarar nedeniyle manevi tazminat talep edilemeyeceğini, tazminatın kazanç yoksunluğunu giderme aracı olmadığını belirterek bu talebi reddetti.

 Yargıtay tazminat isteyebileceğine hükmetti

Mahkeme tarafından verilen karara itiraz edilince, Yargıtay 4. Hukuk Dairesi devreye girdi. Yerel mahkemenin kararını bozarak davacıların manevi tazminat isteyebileceğine hükmetti.

Verilen kararda, düğün aynı gün ve saate aynı yerde yapılmış olsa da firmada yaşanılan aksamalar sebebi ile bu sürecin bir bütün olarak davacılarda acı ve üzüntüye neden olduğu, kişilik haklarına zarar verdiğini belirterek manevi tazminat isteyebileceğine hükmetti.